avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA si CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA si CASCO

Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman numai cu CASCO pe care au platit?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:15, 6 Iulie 2011
Sunt 2 situatii:
1- daca ati fost vinovat: CASCO repara masina dvs., iar RCA-ul masina pagubitului
2- nu ati fost vinovat: recomandat este sa reparati masina pe RCA-ul celui care v-a lovit. Daca ati gasit masina avariata (fara sa cunoasteti autorul) puteti repara masina pe CASCO daca aveti acea clauza de autor necunoscut in polita.
Aveti 2 variante:
1. sa reparati autoturismul pe seama politei RCA a celui care a provocat accidentul sau
2. pe seama politei Dvs. Casco, iar asiguratorul Casco sa recupereze banii de la asiguratorul RCA al vinovatului.
Va recomand a doua varianta, cu riscul ca, daca nu recupereaza intreaga suma de la asiguratorul RCA, la reinnoirea politei Casco asiguratorul poate percepe o majorare de prima (malus). Doar unii asiguratori Casco aplica acest tratament (recititi Conditiile de asigurare).

Succes!
Fiind pagubit si nu vinovat, polita CASCO a acoperit dauna daca ati deschis dosar de despagubire pe ea iar asiguratorul CASCO este cel care recupereaza despagubirea platita , de la asiguratorul RCA al vinovatului.Dv. nu aveti cum sa primiti de doua ori despagubiri pentru aceeasi dauna(si RCA si CASCO)
Ambele asigurari pot fi folosite dar fiecare in felul ei. Varianta CASCO v-o sugerez pt ca este mai rapida si nu va angajeaza, va scuteste de deplasari inutile si nervi tociti. Dupa despagubire este treaba asiguratorului dv CASCO sa recupereze suma de la asiguratorul RCA al vinovatului.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
RCA-ul vinovatului nu a platit si nici nu vrea sa plateasca. Daca eu am asigurarea facultativa CASCO este spre binele meu, dar RCA-ul vinovatului n-ar fi trebuit sa plateasca paguba? Daca eu asi fi fost vinovatul RCA-ul meu ar fi trebuit sa plateasca pagubitului paguba nu? Asigurarea facultativa CASCO nu are nici-o legatura cu RCA (dupa parerea mea), in sensul ca este facultativ, daca vreau sa inchei asigurarea inchei daca nu, nu.!

Alte discuții în legătură

Casco recupereaza pe rca? dorinv dorinv Am fost tamponat de un auto rezultand pagube. Celalalt sofer a fost cel vivnovat. Am fost la Politie la tamponari, ni s-a facut procev verbal de constatare pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)