avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... redobandirea cetateniei romane
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

redobandirea cetateniei romane

Buna ziua,

In prezent am cetatenia olandeza pe care am obtinut-o in urma renuntarii la cetatenia romana. Aceasta a fost singura modalitate in cazul meu de a obtine cetatenia olandeza. Nu as fi vrut insa sa renunt la cetatenia romana.

V-as ramane recunoscator daca mi-ati putea spune: pot sa redobandesc cetatenia romana fara a pierde cetatenia olandeza, in acest caz in care eu am renuntat `voluntar`la cetatenia romana?

Statul olandez permite ambele cetatenii, intrucat ma incadrez la cazul: `m-am nascut si locuit in Romania pana la varsta de 18 ani`. Din cate stiu , statul roman permite dubla cetatenie.

Multumesc anticipat si astept raspunsul dvstra.
Toate cele bune,
Nicolae Lulu
Inginer
Cel mai recent răspuns: NicolaeLulu , utilizator 15:45, 4 Martie 2011
Potrivit Legii nr.21/1991 republicate, art. 10 alin.1, cetatenia romana se poate acorda si persoanelor care au pierdut aceasta cetatenie, precum si descendentilor acestora pana la gradul II inclusiv si care cer redobandirea ei, cu pastrarea cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea acestuia in strainatate, daca indeplinesc in mod corespunzator conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b)—e) din Lege.
...
b) dovedeste, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman, nu intreprinde sau sprijina actiuni impotriva ordinii de drept sau a securitatii nationale si declara ca nici in trecut nu a intreprins asemenea actiuni;
c) a implinit varsta de 18 ani;
d) are asigurate in Romania mijloace legale pentru o existenta decenta, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor;
e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
.....
Va multumesc foarte mult pt mesaj si informatiile dvstra.

Va doresc toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea cetateniei romane NicolaeLulu NicolaeLulu Buna ziua, In prezent am cetatenia olandeza pe care am obtinut-o in urma renuntarii la cetatenia romana. Aceasta a fost singura modalitate in cazul meu de a ... (vezi toată discuția)
Redobandire cetatenie eufortune eufortune verisoara mea a emigrat cu forme legale in 1973, cu familia, minora fiind. Poate sa redobindeasca cetatenia romana, si cum? pentru un eventual raspuns, ... (vezi toată discuția)
Cetatenie mihaitretiac mihaitretiac cine poate sa-mi spuna mai simplu care este procedura de redobindire a cetateniei romane de catre basarabeni? (vezi toată discuția)