avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum recuperez cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum recuperez cartea de munca

am lucrat in arad la un magazin de incaltaminte.am semnat un contract de angajare si mi s-au cerut actele.firma respectiva i-si are sediul in bucuresti.dupa cateva luni am avut nevoie de o adeverinta medicala si atunci am constatat ca nu eram angajata cu C.M. Am plecat de la aceea firma argumentandu-le si motivul.nu am facut nici o cerere de demisie pt ca nu aveam de ce.acum in schimb ma chinui sa recuperez cartea de munca ,ea aflandu-se la sediul firmei dupa spusele.secretarei.patronul nu vrea sa raspunda la telefon si nici la mesaje.cum trebuie sa procedez.mas duce la ei la firma dar nu am adresa,societatea din arad fiind pe alt nume decat cea din bucuresti.chiar nu stiu cum sa procedez.e vb totusi de 14 ani pe cartea de munca.astept un raspuns.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 22 Februarie 2011
Totusi, cum ati "plecat " de la firma in cauza? Afirmati ca ati "semnat un contract de angajare". Posibil ca sa existe contractul de munca dar sa nu fi fost inregistrat la ITM. Depinde de data la care v-ati angajat deoarece legislatia s-a modificat.
Faceti o sesizare la ITM din localitatea in care v-ati desfasurat activitatea, respectiv si la Arad si la Bucuresti. Va veti recupera cartea de munca, dar de la 1.01.2011 ea va face dovada doar pentru anii lucrati pana la aceasta data.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca din zona in care angajatorul isi are sediul sau instantei judecatoresti competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca getaflory getaflory Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot sa imi recuperez cartea de munca de la o firma de confectii unde am semnat un contract ca daca plec de la firma mai ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Cit poate retine un angajator cm dupa preaviz? Benafflek Benafflek Va rog sa ma ajutati cu urmatorul aspect: mi-am dat demisia de la o companie pe data de 14 apr 2010, iar preavizul s-a terminat pe 29 apr. Am intrebat azi la ... (vezi toată discuția)