am lucrat in arad la un magazin de incaltaminte.am semnat un contract de angajare si mi s-au cerut actele.firma respectiva i-si are sediul in bucuresti.dupa cateva luni am avut nevoie de o adeverinta medicala si atunci am constatat ca nu eram angajata cu C.M. Am plecat de la aceea firma argumentandu-le si motivul.nu am facut nici o cerere de demisie pt ca nu aveam de ce.acum in schimb ma chinui sa recuperez cartea de munca ,ea aflandu-se la sediul firmei dupa spusele.secretarei.patronul nu vrea sa raspunda la telefon si nici la mesaje.cum trebuie sa procedez.mas duce la ei la firma dar nu am adresa,societatea din arad fiind pe alt nume decat cea din bucuresti.chiar nu stiu cum sa procedez.e vb totusi de 14 ani pe cartea de munca.astept un raspuns.va multumesc
Totusi, cum ati "plecat " de la firma in cauza? Afirmati ca ati "semnat un contract de angajare". Posibil ca sa existe contractul de munca dar sa nu fi fost inregistrat la ITM. Depinde de data la care v-ati angajat deoarece legislatia s-a modificat.
Faceti o sesizare la ITM din localitatea in care v-ati desfasurat activitatea, respectiv si la Arad si la Bucuresti. Va veti recupera cartea de munca, dar de la 1.01.2011 ea va face dovada doar pentru anii lucrati pana la aceasta data.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca din zona in care angajatorul isi are sediul sau instantei judecatoresti competente.