avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... UNDE MA POT ADRESA......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

UNDE MA POT ADRESA......

Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat??
Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna patroana mi-o retine fortat si nu vrea sa mi-o restituie...
unde ma pot adresa???si ce pot face pt a recupera cartea de munca..
Cel mai recent răspuns: yuliana , utilizator 19:48, 24 Ianuarie 2009
Adica, vreti sa spuneti ca respectiva patroana v-a retinut carnetul de munca, pe care l-a ridicat de la ITM, desi firma nu gestioneaza carnetele de munca, ci ITM-ul. Acesta poate fi un caz chiar penal, intrucat ridicarea cartii de munca se face decat de titularul acestuia sau de o persoana imputernicita de acesta prin procura speciala, ceea ce banuiesc ca nu e cazul. E bine de vazut cine a semnat pentru carnetul dvs. de munca .
Solicitati ITM-ului eliberarea carnetului de munca. Daca va raspunde ca este eliberat altei persoane , solicitati sa va transmita numele acelei persoane si documentul in care a solicitat ridicarea carnetului de munca. Si in functie de raspunsul primit vedeti ce este de facut.
Poate sa fie vorba chiar de un caz penal.
In aceasta situatie nu cred ca este oportuna o asemenea solicitare, intrucat se mentioneaza in mesajul initial unde se afla carnetul de munca.
La ITM depuneti o sesizare cu privire la refuzul fostului dvs angajator de a va elibera carnetul de munca.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Va multumesc pt sfaturi....:*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca Ginelinho Ginelinho salut!!! se poate retine cartea de munca in cazul in care demisionezi si ai o datorie la firma respectiva (bani imprumutati)??? (vezi toată discuția)
Probleme la predarea cartii de munca Aender84 Aender84 Salutare in primul rand celor de aici. In urma cu 2 luni mi-am incetat activitatea la o societate comerciala. In decursul lucrului, am efectuat un curs de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca lise lise Buna ziua.De la firma la care am lucrat am solicitat un ajutor financiar din care am returnat jumate din ei.Acum lucrez la alta firma si mia ceruc cartea de ... (vezi toată discuția)