Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare lege 230/2007

buna ziua,

firma de contabilitate de la asociatia de proprietari ne-a spus intr-o sedinta acum 1 saptamana ca s-a modificat legea 230 si ca ar avea multe amendamente noi, printre care:
- obligativitatea de achitare 16% a impozitului pe venit
- obligativitatea de a devenii angajator (pana acum angajatii erau cu conventie civila si zice ca acum nu se mai poate)
- etc.

as dorii sa stiu daca intr-adevar s-a modificat si unde pot sa gasesc noua lege ca nu am reusit sa dau de ea
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 14:51, 25 Februarie 2011
de exemplu eu am conventie civila ca presedinte, atunci asa se faceau in oras la mine ... e ilegal ? sau trebuie sa refacem in mandat de presedinte ?
Presedintele unei asociatii de proprietari este ales de adunarea generala, avnd atributiunile, sarcinile, drepturile, obligatiile..., prevazute in legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Toate acestea se consemneaza intr-un document scris care poarta un nume. Ca acest nume este contract civil, conventie civila, contract de mandat dar avand acelasi continut, nu schimba cu nimic continutul.
Eu nu cred ca dv ca presedinte al asociatiei, asa cum spuneti, avand "conventie civila" ati prevazut acolo alte atributiuni decat am eu in "contractul de mandat".

Totusi din afara un contract de mandat are o rezonanta mai puternica, presedintele este mandatat de o intreaga asociatie, o adunare de oameni, mandatat sa-i reprezinte...
Ori un contract de servicii poate fi incheiat intre presedinte si o persoana care tine evidenta contabila. Un contract subtire, care poate fi usor reziliat de ambele parti, spre deosebire de un presedinte mandatat pe care cateodata se chinuiesc proprietarii in cateva adunari generale, convocate si reconvocate sa-l schimbe din functie.
Dar din punct de vedere fiscal eu nu as face deosebire intre acestea.
-se specifica in Conventie ca sunt platiti pt functia de presedinte...atributiile fiind cele din legea 230/2007 (cu toate ca pe langa acelea, eu mai fac si cate umpic din fiecare ca sa mearga treaba mai repede si bine).
-ca vor sa ma schimbe, nu e nici o problema...nu tin cu dintii de aceasta functie, mai multe necazuri imi aduce decat liniste...:tot timpul cand se intampla ceva pe scara ... "eu sunt de vina". ca sa nu mai zic si cazuri inedite : daca nu mai are un vecin curent in ap. pt ca i sa ars siguranta - eu trebuie sai fac lumina / daca picura o teava - eu trebuie sai inchid rubinetii in ap / vine o factura mai mare - eu sunt devina sa au mult de plata / etc :)) nu ar conta aceste lucruri, caci doar dau o mana de ajutor sa fie bine...insa tot se gaseste unii sa comenteze in necunostiinta de cauza sau ca nu le convine lor ceva.
-la fisc, sa fim corecti...ca se anunta controale si nu am chef sa platesc amenzi, pe timpurile astea cand se asterne prafu in buzunare.
-va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
cavallis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator imobil la o asociatie proprietari. pmariusf2005 pmariusf2005 Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari si am fost angajat cu Conventie Civila de prestari de servicii. Doresc sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat presedinte asociatie / cenzor viorelh viorelh 1. Unde pot gasi un model de contract de mandat pentru presedinte asociatie de proprietari? 2. Pentru un cenzor - extern - din afara asociatiei se face tot un ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat anelusca anelusca administratorul unei asociatii (PENSIOANR) poate incheia cu asociatia de propeietari contract de voluntariat? mutumesc. (vezi toată discuția)