avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata daune de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

plata daune de judecata

buna ziua
am pierdut un proces ,si am de plata daune de judecata catre parat.
In sentinta nu se specifica in cat timp ,sau cum trebuie platit .(toata suma sau in rate ,ce pot face daca nu ma inteleg cu paratul)
Se poate intarzia ,este stipulat in lege in cat timp trebuie platit, sau trebuie sa aspept o somatie
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 14:39, 22 Februarie 2011
de la data cand sent este def si rev dvs putei achita suma respectiva.
dc nu aveti toti banii respectivi si nici nu puteti ajunge la o intelegere puteti depune la cec intr-un cont la dispozitia si pe numele creditorului dvs , respectiv paratul sumele de bani si-l notificati prin executor judec de contul deschis si de modalitatea de plaat pe care vreti sa o faceti
cel mai probabil dc nu achitati respectivii bani paratul va merge la executor si veti fi somata de acesta din urma sa platiti , in cadrul executarii silite veti putea face un angajament de plata catre creditor
in conformitate cu art 274 c pr civ,partea care cade in pretentii(cu alte cuvinte apierdut procesul0,la cerere, va fi obligat sa plateasca cheltuielile de judecata pe care le va stabili explicit instanta in dispozitivul sentintei.
aceste cheltuieli vor trebui achitate de la data la care hotararea devine definitiva.
modalitatea de plata este ce-a agreata de cel care a castigat procesul.
regula este ca ele se vor achita intr-o singura transa.
in cazul in care nu va veti conforma benevol,veti fi executat silit;in acest fel se vor antama si alte cheltuieli cu executarea silita( care nu sunt de neglijat)
va sugerez sa le achitati imediat cand hotararea va deveni definitiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Dacă am pierdut un proces și în prima instanță și în a doua, înseamnă că trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pentru amândouă ... (vezi toată discuția)
Executare silita - eu sunt obligat sa platesc pentru toti paratii Nicuvarga Nicuvarga Buna ziua, voi incerca sa fiu cat mai succint. Mama mea a cumparat in 1990 un imobil si terenul aferent, pe care l-a instrainat in 1996. Mama mea a decedat in ... (vezi toată discuția)
Termen pentru plata cheltuieli de judecata nesica nesica Prin hotarare judecatoreasca am fost obligat la cheltuieli de judecata.In hotarare nu se specifica termenul in care trebuie platite si nici modul de ... (vezi toată discuția)