avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Simpla curiozitate... Un nuc si o antena de satelit - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Simpla curiozitate... Un nuc si o antena de satelit - receptionare slaba a transmisiei

Nici nu stiu cum sa incep....
Cam despre asta este vorba....
Ca abonat la televiziune prin satelit sunt deranjat de faptul ca nu pot receptiona parametrii optimi ai semnalului din cauza unui nuc aflat in curtea unui vecin. Ce are omul in curtea lui nu este problema mea! Pe mine altceva ma deranjeaza....si anume ca respectivul nuc (cred ca are cel putin 100 de ani, un diametru al tulpinii la baza de aproximativ 1 m si o inaltime cam cat o casa cu 2 etaje) iese cu crengile, peste gard, in strada (peste domeniul public) cam 6-7 metri. Acest frunzis imi ia vizibilitatea antenei! Ca sa fiu mai bine inteles, crengile sunt iesite peste gard peste latimea trotuarului +latimea unei benzi de parte carosabila+inca aproximativ 1.5 m din cea de-a doua banda a partii carosabile. Mai are aproximativ 2 m si ajunge cu crengile la trotuarul de pe partea opusa. Exista vreun articol din vreo lege care sa oblige respectivul vecin sa-si taie crengile ce trec peste gard, peste domeniul public? Sincer, nici nu stiu cui sa ma adresez.....la Primarie....la Politia Locala.....si nici nu vreau sa-mi pun vecinii in cap pentru acest motiv.....
Alti vecini mi-au sugerat metoda clasica....motorina la radacina nucului....dar parca nu m-as cobori la acest nivel......
Ca fapt divers.....de vorba buna cu respectivul vecin, nici nu se pune problema! Au mai patit-o si altii care au avut probleme tot din cauza nucului.....si nimeni nu l-a putut convinge sa taie macar o creanga din nuc. Si hai sa detaliez putin si aceasta intamplare....
Intr-o dimineata un alt vecin s-a trezit ca-i izvora apa din fata portii. A chemat echipa de la regia de apa, au sapat cu un excavator si au ajuns la concluzia ca teava de apa "fusese rupta" de radacinile de la nucul in cauza. Nucul isi intinsese radacinile pe sub fundatia casei si au ridicat conducta de apa potabila pana au rupt-o. Degeaba a fost chemat respectivul vecin si i s-au aratat radacinile infasurate in jurul tevii de apa. Degeaba! Nimeni nu l-a facut sa taie nucul.
Deci.....ce se poate face??? Concret....si legal.....
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
CONSTANTINCINTAR, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONSTANTINCINTAR , utilizator 22:06, 24 Februarie 2011
Apreciez mult ca nu va este indiferent cum se solutioneaza problema expusa si am dedus ca doriti o rezolvare amiabila, pe cat posibil.
Eu sunt de parere ca ar trebui sa va adresati unui MEDIATOR din zona Dvs. Convingerea si speranta mea este ca astfel se poate ajunge mult mai usor la un numitor comun, decat prin metoda actiunii in instanta sau a reclamatiilor adresate primariei, etc.
Lista mediatorilor o gasiti pe medierea.ro.
Sper, totusi, ca nucul in cauza sa supravietuiasca.
nucul e protejat de lege, nu poate fi taiat sau toaletat fara autorizatie eliberata de directia pt agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv municipul Buc
nu ma pricep la asta, dar sunteti sigur ca nucul perturba semnalul antenei?
Categoric DA....dar nu asta e problema......stiam ca e protejat de lege....ma gandeam sa nu fie protejat si de prostie!
Si aici ma refer strict la Primaria locala.
Ma refeream la faptul ca mai are putin si ajunge pe cealalta partea a strazii!
Vad ca nimeni nu sesizeaza anormalitatea asta! Se freaca cu crengile de cablurile de telefon, internet.....sunt o gramada de deranjamente in zona din acest motiv....si toti stau cu mainile in san.....ca e protejat de lege!
Una e sa fie ceva protejat de lege si alta e sa dai in prostie pe motiv ca e acel ceva protejat de lege! Are peste 100 de ani.....nu pricep ce se asteapta? Sa-l puna o rafala de vant la pamant?
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
CONSTANTINCINTAR, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele Delia.m Delia.m Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)