avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intelegere amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intelegere amiabila

In cazul unui accident din care a rezultat avarierea foarte usoara a unuia dintre autoturismele implicate si care s-a finalizat cu o intelegere amiabila semnata de catre ambele parti, exista posibilitatea ca ulterior sa mai apara si alte pretentii pentru despagubire???
Cel mai recent răspuns: Raul Oprita , utilizator 15:35, 27 Februarie 2011
Teoretic, nu, daca a fost semnata de ambele parti.
In principiu nu, doar daca in urma reparatiei se constata in presenta reprezentantului firmei de asigurari ca evenimentul respectiv a mai produs si alte avarii la autoturism, care nu au putut fi identificate in urma examinarii vizuale.
...multumesc pentru raspuns...dar am nevoie de o baza legala!!!
In conformitate cu prevederile art. 5 din Ordinul CSA 21/2008 ”Completarea si semnarea formularului Constatare amiabila de accident nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor auto, ci un cumul de elemente si fapte care vor contribui la solutionarea dosarelor de dauna”
In aceste conditii daca sunt indeplinite conditiile pentru despagubire se vor platii toate daunele care rezulta din eveniment chiar daca acestea nu au fost constatate la deschiderea dosarului de dauna.(avarii suplimentare pot fi constatate cu ocazia demontarii autovehiculului pentru reparatie)
Cel lovit poate emite orice pretentie, insa trebuie sa fie si justificata. alex_ionescu v-a raspuns f.corect si este bine sa tineti cont de argumentarile sale.

Alte discuții în legătură

Dauna rca oji62 oji62 in urma unui accident cu avarii numai, am facut constatarea amiabila dar raspunsul la nota de constatare intarzie, pe motiv ca persoana desemnata a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ! am nevoie urgent de un sfat kitto kitto Astazi am incercat sa evit un caine si am lovit masina unui vecin ,apoi m-am oprit in gard .Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita.Am ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)