avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier ! Am nevoie urgent de un sfat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier ! Am nevoie urgent de un sfat

Astazi am incercat sa evit un caine si am lovit masina unui vecin ,apoi m-am oprit in gard .Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita.Am asigurarea la {EDITAT].
Il despagubeste asiguratorul daca accidentul s-a produs pe un drum privat ,respectiv drumul pe care il folosim toti vecinii ?
Va rog ajutati-ma !!!
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 09:40, 25 Ianuarie 2012
vrem sa mergem, maine la [EDITAT] pentru a rezolva pe cale amiabila ,care sunt procedurile si este nevoie sa vin cu masina in conditiile in care aceasta nu mai porneste,

Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Buna dimineata. Din cate inteleg ati avariat si gardul, deci nu se poate merge pe constat amiabil. Va trebui sa mergeti la politie sa declarati evenimentul, vi se va elibera un PV de constatare si cate o autorizatie de reparatie pt ambele masini. Cu astea mergeti la soc de asigurari pt avizarea daunei.
Da ... despagubirile se acorda si in acest caz:
Ord. 14 / 2011 al CSA:
CAPITOLUL II
Riscurile acoperite si excluderile
Art. 26.
(2) Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul — pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA

Trebuie sa va prezentati la politie pentru a intocmi proces verbal iar apoi la asigurator (de preferinta impreuna ca sa nu dureze mult) sa avizati dauna. Se vor acorda despagubiri si pentru pagubele produse gardului. Nu se poate completa o constatare amiabila deorece sunt si alte pagube materiale (gardul) decat la cele 2 masini.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Daca vecinul meu nu are pretentii sa isi faca si gardul si il fac eu ,tot trebuie sa ma prezint la politie?Asiguratorul elebieraza autorizatie de reparatie pt ambele masini ,pentru a o duce masina in service
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate cumparare automobil accidentat utilizatorSimplu utilizatorSimplu Buna ziua! In urma unui accident auto, pe care l-am provocat lovind o masina parcata in afara spatiului carosabil, masina fiind de vanzare (avea afis pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident auto dragneaadrian dragneaadrian Buna seara, am nevoie de un raspuns sau in sfat in legatura cu un accident auto. Masina mea care era parcata, a fost avariata in urma unui accident dintre 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)