avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

buna am fost filmat de o camera de la cndar pt. rovigneta mentionez ca am masina adpata persoanelor cu handicap si am certificat valabil de handicap grav, care ar fi procedura tebuie sa achit aceasta amenda sau am cistig de cauza in instanta,mentionez ca am fost oprit la mai multe controle de rutina de politie si i-am aratat talonul in care specifica ca masina este adptata si certif. handic. si nu ma-u avertizat ca mai am nevoie de nimik. acum aflu ca trebuia sa fiu inregistrat cu o anume cerere la baza lor de date. oare ce ar fi de facut?
mersi
Cel mai recent răspuns: mona m , utilizator 20:52, 16 Iunie 2011
In conformitate cu prevederile Legii nr 448/2006, art.27 “pesoanele cu handicap, detinatoare de autoturisme adaptape handicapului, precum si persoanele care le au in ingrijire beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale”.
Documentatia necesara va fi transmisa de catre D.G.A.S.P.C. lunar, Directie Regionale de Drumuri si Poduri de care apartineti si va cuprinde urmatoarele:
1. pentru rovinietele solicitate pentru autoturismele detinute de persoanele cu handicap si adaptate handicapului:
- cererea persoanei cu handicap detinatoare de autoturism adaptat handicapului
-copie dupa documentul care atesta incadrarea in grad de handicap
- copie dupa actul de identitate al persoanei cu handicap
- copie dupa certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate sau cartea de identitate a autoturismului din care sa reiasa ca acesta este adaptat handicapului
2. pentru autoturismele detinute de persoanele care au in ingrijire persoane cu handicap
- documentul rezultat in urma anchetei sociale care atesta calitatea de ingijitor
- declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte numele persoanei cu handicap pe care o are in ingrijire precum si faptul ca este singura solicitare de acest fel
- copie dupa documentul care atesta incadrarea in grad de handicap a persoanei pe care o are in ingrijire
- copie dupa actul de identitate al ingrijitorului- copie dupa certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autoturismului.
Se va elibera o rovinieta speciala.
Rovinieta se acorda in temeiul art.15 din H.G.R. nr. 268/2007, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 28 din Legea nr. 448/2006, republicata, modificate si completate prin H.G. nr. 89/2010, precum si in temeiul Conventiei tripartite incheiate intre C.N.A.D.N. S.A. din Romania, Ministerul Transporturilor si D.G.A.S.P.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
si ce as putea sa fac in ac. caz, ar avea vreun sens sa merg in instanta?
Se elibereaza rovinieta normala cu valabilitate anuala,atata doar ca este pusa la dispozitie de catre serviciul specializat din cadrul primariei si se preda persoanei cu dizabilitate care intruneste conditiile legale,de catre DGASPC pe baza de pv predare primire
Daca la momentul opririi de catre organul de politie ,nu detineati rovineta,nu are rost sa va complicati cu instanta ,nu aveti sanse de castig
Demarati formalitatile de obtinere rovineta
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
goe_07, utilizator
mersi la asta m-am gindit si eu,numai ca politia cind m-a oprit nu mi- zis nimik dar acum am fost filmat cu camere de cnadnr. ce sa facem asta e daca nu suntem informati.
buna ziua , as dori sa stiu daca o persoana cu handicap grav fara asistent personal poate beneficia pt autoturismul propriu de rovinieta gratuita , mentionez ca masina nu este adaptata handicapului, iar persoana cu handicap nu poate conduce; masina este condusa de sotia sa.va multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata tarifului de utilizare a reþelelor de drumuri naþionale TheSolitary TheSolitary Bună ziua! Sunt persoana cu handicap grav, incadrat in gradul I, cu insotitor. Părinții meu au grijă de mine. Tatal meu a cumparat de curand un ... (vezi toată discuția)
Rovigneta gratuita mihailaion mihailaion Sunt persoana cu handicap grad 1, grav, am un certificat eliberat de comisia de specialitate -permanent.Mentionez ca handicapul nu este la membre sau ochi.Sunt ... (vezi toată discuția)