Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatul stagiar comunitar

Cum se procedeaza pentru a deveni avocat definitiv in Romania, in cazul in care ai diploma de licenta in drept in Romania si 2 ani de stagiatura in Italia si bineinteles inscris in tabloul avocatilor stagiari?
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
clarisclara, utilizator
Cel mai recent răspuns: marika81 , utilizator 14:09, 6 Martie 2012
Depinde ce anume doriti. Puteti sa va inscrieti intr-un barou din Romania ca avocat strain (in temeiul inregistrarii in baroul italian) sau puteti sa va inscrieti ca avocat roman. Diferenta consta in activitatile pe care le puteti face, in sensul ca avocatii straini nu pot da asistenta pe dreptul roman. Procedurile sunt diferite.
ma bucur ca se dezbate aceasta tema!! eu sunt in aceeasi situatie. Doresc sa ma inscriu ca si avocat roman ( deoarece ma intorc in Romania)! Imi puteti da mai multe detalii in ceea ce priveste procedura si actele necesare? imi puteti scrie si pe adresa : clarisclara81@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de pareri...... help ... just.me just.me Am terminat dreptul, am luat licenza cu brio...dar am ales sa nu continui si sa parasesc Romania. Sunt in Italia de 2 ani si am muncit ca colaborator la o ... (vezi toată discuția)
Informatii despre barou stefanvl stefanvl Am si eu 2 intrebari: 1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?) 2)dupa cat timp ... (vezi toată discuția)
Intrare in baroul bucuresti a unui student strain iuliazamfir iuliazamfir Buna ziua. Fratele meu a terminat facultatea in Italia si are si cei doi ani de practica facuti acolo. Ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul ... (vezi toată discuția)