avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna si concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna si concediu prenatal

Urmeaza sa nasc in iulie 2011. In jur de 20 mai 2011 voi intra in concediu prenatal. In afara de acest concediu mai am 5 zile de concediu de odihna ramase din 2010 si cele 21 de zile pentru 2011. Intrebarea este daca aceste 21 de zile pot sa mi le iau integral pana la intrarea in prenatal sau doar proportional cu numarul de luni lucrate in 2011? Angajatorul este dispus sa mi le acorde integral.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
cinevadelabloc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 28 Februarie 2011
Buna ziua. Aferent anului 2011 aveti dreptul la concediu de odihna proportional cu zilele lucrate pana la intrerea in concediu medical.
Puteti sa va luati la cerere, zilele de concediu de medical restante inainte de intrarea in concediu medical.
Probabil va referiti la zilele de concediu de odihna restante, intrucat concediu medical nu mi-am luat niciodata si sper sa nu fie nevoie. Oricum, multumesc pentru raspuns, am inteles ideea. Intre timp insa angajatorul mi-a aprobat toate cele 26 de zile de concediu pana in mai 2011. Nu stiu daca incalca vreo lege sau nu, dar ma bucur ca nu au fost probleme in a mi le aproba.
1. Daca angajatorul este de acord sa va aprobe toate zilele de CO pe 2011 este in regula. Sunt CCM la nivel de unitate unde se prevede asa ceva.
2. Dar fiti atenta ca mai tarziu sa nu va retina banii pentru zilele de CO necuvenite pe 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile concediu de odihna lidia31 lidia31 buna ziua. Am si eu o nelamurire: sunt angajata din 14 noiembrie 2008 si pe parcursul anului am avut o saptamana de concediu fara plata si 2 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si prenatal angelica82 angelica82 Buna ziua, Sunt angajata din data de 01-04-2013.Salariul brut este 800 ron respectiv 850 ron de la 01-01-2014.In luna a-12-a din anul 2013 am avut 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna inainte de concediu prenatal Blumella Blumella Buna ziua! De la 1martie 2011 voi intra in co prenatal.Insa inainte de prenatal as vrea sa imi iau concediul de odihna aferent anului 2011(in cazul meu 21de ... (vezi toată discuția)