avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu a murit de sapte ani el mai are trei frati iar casa in care a locuit era casa parintilor sai dupa care a fost facuta succesiunea si aveau dreptul fiecare egal adica cate un sfert fiecare. acum dupa ce el a murit eu sunt mostenitorul lui as vrea sa stiu ce pasi trebuie sa fac pt. a-mi putea scoate partea mea deoparte sau, daca s-au hotarat si fratii lui tata si vrem sa vindem daca se pot face acte direct pe acea persoana care cumpara fara sa mai deschidem succesiune aparte pe fiecare.va multumesc.specific faptul ca mama traieste dar nu are nici un drept deoarece erau divortati de 20 de ani.
Cel mai recent răspuns: daniela-florentina , utilizator 18:11, 28 Februarie 2011
Nu puteti vinde fara sa deschideti mai intai succesiunea dupa tatal dvs. Puteti deschide un proces de partaj in contradictoriu cu unchii dvs.(mostenitorii lor) prin care sa solicitati iesirea din indiviziune si partajarea terenului de la bunici .
eu prima data ce trebuie sa fac ca sa imi scot partea mea aparte unde trebuie sa ma adresez imobilul se afla in alt judet fata de cel in care locuiesc eu pot deschide procesul aici sau trebuie sa merg acolo/va multumesc din suflet si as dori sa va mai intreb daca nu aveti idee in mare cam cat ma costa ?pentru ca nu sunt chiar pe roze cu banii si fratii lui tata sunt saraci de aceea ei nici nu au deschis niciunul proces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-truda de zece ani maria24ioana maria24ioana Am si eu o intebare,daca sunteti ababili sa ma ajutati...este vorba despre 2 succesiuni ,a tatalui meu decedat si a bunicului,decedat si el.Acum zece ani ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile nico23 nico23 Buna! Situatia e in felul urmator: suntem doi frati, mai traieste doar tatal meu. Ramane ca mostenire de la ei o casa si un apartament. Mama a murit, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune nedeschisa catalyn1234 catalyn1234 buna ziua tatal meu a decedat anul trecut,am facut succesiunea etc....acuma fratele lui unchiul meu vrea sa las procura la notariat ca sai las partea tatalui ... (vezi toată discuția)