avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Am la firma un angajat cu 2 ore / zi de la 18.10.2007 pina la 01.12.2007 iar de la 01.12.2007 pina in prezent i-am modificat durata timpului de lucru la 7 ore / zi; nu are functia de baza la firma mea. La cite zile de concediu odihna are dreptul si cum se calculeaza? Daca ar fi cu 8 ore/zi ar avea dreptul pina la sf lui 2007 la 4 zile CO iar pe 2008 la 21 zile, dar asa?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 20 Mai 2008
Am un raspuns foarte simplu pt tine : are dreptul la aceleasi zile de concediu dar cu specificatia ca lucreaza doar 7 ore pe zi, adica 4 zile a 7 ore /zi, iar concediul se ia in aceeasi perioada cu cel unde are cartea de munca.La fel am avut si eu dar cu 2 ore si l-am pontat si in programul de salarii la fel ca si pe ceilalti, adica are dreptul tot la 21 zile CO dar cu 2 ore pe zi.
Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 21 de zile lucrătoare, indiferent de norma pe care o are angajatul.
Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 21 de zile lucrătoare, indiferent de norma pe care o are angajatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna auracata auracata buna ziua. lucrez la o firma particulara din anul 2007. programul de munca este de la 7 dimineata pina la 7 seara.muncesc o saptamina da si o saptamina nu. as ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Co norma partiala v_florina v_florina Buna ziua, Revin cu vesnica intrebare referitoare la CO pentru angajat cu norma partiala. Inteleg, daca am un angajat cu norma de 2 ore/zi si 21 zile CO, ... (vezi toată discuția)