avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 3 Februarie 2009
La ambele firme sunteti angajata cu program normal de 8 ore?
In conformitate cu prevederile art 140 alin 2 din codul muncii: "Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. "

Deci, daca la ambele locuri de munca sunteti cu program normal de 8 ore/zi aveti dreptul din ambele locuri la CO de 21 de zile lucratoare.
La o firma sunt angajata cu program de lucru de 8 ore ipe zi ar la cealalta partial cu 2 ore pe zi.Ideea este daca dreptul la concediul de odihna este de 21 zile la ambele

Multumesc!
La firma la care sunteti angajata cu norma intreaga de 8 ore /zi beneficiati de 21 de zile .
La cealalta firma, conform prevederilor legale "....se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic" => 5 zile de CO.
Pentru un contract de munca cu norma pe zi de 4 ore la functia de baza concediul de odihna este tot de 21 zile?
Conform codului muncii:
Art. 109. - (1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
Cum dumneavoastra munciti doar jumatate din norma de 8 ore , beneficiati de CO proportional cu timpul muncit, adica jumatate (in speta 11 zile).

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna Andreescu Nicoleta Andreescu Nicoleta Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)