avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Buna ziua

Sunt in proces de divort. Divortul l_a intentat sotul meu ( am foat de comun acord) in luna august.
La teremnul din oct 2010 nu ne-am prezentat nici unul din noi deoarece am zis sa ne mai dam o sansa.
Nu a mers a redeschis procesul ieri.
Eu nu am avocat inca in cazul in care conditiile se mentin aceleasi respectiv divort din culpa comuna, cu incredintarea minorului catre mama si plata pensie alimentara de catre tata( asa a cerut el) cum se stabileste dreptul la vizitare?
Trebuie sa cadem noi de comun acord? sau il stabileste instanta in timpul procesului?
Minorul are 3 ani. Daca e sa trebuiasca sa cadem de comun acord la un program de vizita ce imi recomandati? cum sa procedez sau de obicei instanta cum se pronunta ca sa stiu sa merg pe un program cat mai apropiat de ce ar stabili instanta( adica cat de des?)
Si o alta intrebare daca el detine 1/6 din apartament si in urma partajului nu am bani imediat sa-i dau el ramane cu mine in apartament pana ce-i dau banii sau nu.
Mentionez ca nu e agresiv dar ma terorizeaza psihic . care e cea mai uosara cale sa il scot din apartament fara sa isc conflicte intre noi
Cel mai recent răspuns: ContSters161228 , utilizator 08:52, 2 Martie 2011
Privind vizita minorului;;;Instanta nu poate da ceea ce nu este cerut. Ceea ce se cere nu trebuie sa fie contrar dispozitiilor legale sau lipsit de interes. Programul de vizita il fixeaza cel care il cere cu aproximativa invoieala cu partea cealalta. Privind partajul este o chestiune de cerere si de principiu al instantei. Cine obtine custodia copilului la cerere, instanta ii "atribuie si locuinta" obligand - o la plata unei sulte catre partea cealalta. Dupa cum am observat sunt discutii de invoiala intre parti,,,=D>;):sorry:
asta am inteles dar el trebuie sa ceara in instanta un program de vizita? si referitor la partaj ramane in spatiu pana-i dau eu sulta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez ca sa divortez si cat dureaza un proces de divort? diaconu1975 diaconu1975 Buna ziua. Sunt casatorit de 15 ani in urma caruia avem 2 copii minori cu varsta de 12 si 11 ani.Din pacate eu doresc sa divortez pe cale amiabila dar sotia nu ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar a unui imobil ipotecat mic1276 mic1276 Am divortat in august 2006 (casatoria a fost incheiata in 2001) prin acordul partilor, neavand copii si nefacand partaj atunci. Acum am vrea sa facem partaj - ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)