avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am imprumutat o alta persoana fizica si nu imi pot ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am imprumutat o alta persoana fizica si nu imi pot recupera banii

imprumutul s-a facut cu act notarial si data restituirii banilor a fost 30 decembrie 2010. termenul a trecut de 2 luni si persoana respectiva nu imi mai raspunde la telefon si ma evita.
cum imi pot recupera eu banii? trebuie neaparat sa il chem in instanta sau se poate direct prin executor
Cel mai recent răspuns: shadowyze , utilizator 14:37, 2 Martie 2011
mergeti la executor cu acel contract. contractul constituie titlu executoriu, executorul doar solicita instantei incuviintare pt executare silita
Buna ziua !
Un astfel de contract nu constituie titlu executoriu. Pentru a va putea recupera banii trebuie sa actionati in instanta debitorul.
Cu stima !
multumesc pentru promptitudine.
deci nu trebuie sa il chem pe respectivul in instanta, trebuie doar sa ma duc la un executor si se va rezolva problema pe aceasta cale.
daca am inteles bine va multumesc pentru ajutor
conform doctrinei, actele executorii sunt::
hotararile judecatoresti;hotararile arbitrale,actele autentificate de notarii publici.
Mai sunt si cateva alte categorii(de ex ,contractul de asistenta juridica, conf lg 51/1995).
asadar, inainte de a merge la executor, va trebui totusi sa investiti respectivul act cu formula executorie(prin intermediul instantei, conf art 269 c pr civ. ). in acest sens,achitati o taxa de timbru de 4 lei si un timbru judiciar de 1,5 lei..
abia pe urma sa apelatila un executor judecatoresc.
va multumesc pentru ajutor.
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare - lamuriri leusan leusan In anul 2010 o nepoata a mea a cumparat un auto de la firma de la care a lucrat, cu plata in rate , pe 2 ani cu retinere rata din salariu salariu lunar (erau ... (vezi toată discuția)
Executare silita viomari viomari Buna ziua, De ce documente am nevoie pentru a merge la un executor judecatoresc sa institui o poprire (pensie alimentara) si recuperarea unor debite restante ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sub semnatura privata intarit de un contract de ipoteca separat pentru garantarea acelui imprumut = titlu executoriu? G_A_F G_A_F Buna ziua, Datele spetei sunt urmatoarele: In fata notarului am semnat impreuna cu partea adversa un Contract de imprumut sub semnatura privata ... (vezi toată discuția)