avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Parcelare platita de mine, impiedicata de primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Parcelare platita de mine, impiedicata de primarie

AQm si eu o problema care cred ca se intilneste mai rar.anul trecut,in luna mai am cumparat un teren care este ocupat in parte de altcineva si neclaritatile apar de la faptul ca primaria nu are planurile parcelare efectuate.am angajat o persoana autorizata sa efectueze lucrarile in tarlalele respective pentru efectuarea parcelarii deoarece eu am in vedere sa construiesc si nu pot sa solicit scoaterea din circuitul agricol nefiind definitivat planul parcelar.din rea vointa primaria refuza aprobarea lucrarii de parcelare,invocind numai prostii.am cheltuit o suma imensa si cu toate astea nu pot demara nici o lucrare.ma poate ajuta cineva sa ma indrume in continuare?cum se procedeaza in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Bazavan , utilizator 18:17, 3 Martie 2011
Primaria poate sa nu aiba planurile, ceeace este imposibil-dar nu doreste sa vi le dea.De la O.C. P.I de care apartineti, solicitati d-voastra(poate solicita si cel care v-a facut parcelarea,fiind probabil persoana autorizata de catre OCPI, si care trebuia sa va indice aceasta cale)planul de amplasare a tarlalelor-ca persoana interesata, ca propritar si pe baza acestui plan, care va avea si viza OCPI, va puteti face treaba. Este serv.arhiva si informatica al OCPI respectiv, care va va da planul conform originalului din arhiva.Pe baza acestui plan, cu planul cadastral intocmit de cel care v-a facut masuratorile, veti cere certificat de urbanism si apoi autorizatie de construire pt. respectivele terenuri.Va adresati primariei pt.autorizatii si in caz de refuz-la contencios-L.554/2004-ca persoana vatamata intr-un drept.=D>=D>=D>
multumesc pt raspuns dar tocmai asta ester problema.respectivele planuri nu sunt nici la primarie,nici la OCPI unde le am cerut.problema este ca in aceasta tarla figureaza un fost primar de 3 mandate care numai dumnezeu stiu cum s a improprietarit!de asta nu ma ajuta nimeni.cred ca ma voiadresa in contencios pentru ca am epuizat toata legislatia,lucrarea respecta toate normele de executie doar ca primarul actual nu vrea sa semneze spunind ca nu se leaga la cap.cind va disparea oare mafia asta din primarii?

respectivele planuri nu sunt nici la primarie,nici la OCPI

Adica acel teren se afla in alta dimensiune ??#-o Asta n-am mai auzit-o.
Faceti dumneavoastra frumos o cerere scrisa la OCPI, eventual si o cerere de identificare prin satelit ( e mai nou, nu cunosc termenul exact), si sa vedeti raspunsul.
Sincer ma indoiesc ca nu exista acel teren in arhivele lor.
Adecatelea d-l fost primar figureaza in Registrul agricol dar nu exista planul??
O idee ar fi sa incercati si la APIA identificarea blocului fizic.
Identificarea prin satelit se cheama ortofotoplan si exista la fiecare OCPI.Acest ortofotoplan il gasiti si pe server ANCPI-SERVER IMAGINI.dar respectivul OCPI este obligat sa varaspunda in scris ca nu areplanul.Cand e vorba de scris , cu stampila nu mai raspund in 2 peri-puteti mai departe sa scrieti adresa la ANCPI-care este agentia nationala de cadastru si sa relatati problema d-voastra.
Fiti sigur ca va va raspunde-www.ancpi.ro=D>=D>=D>=D>
la inceperea lucrarii de cadastrare am cerut la OCPI planurile deoarece ei au autorizat inceperea lucrarii de parcelare si am raspunsul scris semnat si stampilat ca nu au asa ceva.ce nu inteleg eu cum s a putut face punerea in posesie intr o tarla care nu are documentatia necesara?cum au stiut sa scrie in titluri in ce tarla este un teren fara aceste planuri parcelare?chiar nu mai face nimeni dreptate cit se mai acopera abuzurile din primarii?

Alte discuții în legătură

Blocare lucrare cadastru Bazavan Bazavan Detin mai multe terenuri intr o tarla pentru care primaria nu are planul parcelar.pentru a mi putea efectua cadastru pe terenurile mele am fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de parcele in teren getuta2 getuta2 Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla. Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre ... (vezi toată discuția)