avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... suprapunere de parcele in teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

suprapunere de parcele in teren

Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla.
Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre erau suprapuse, in fapt, unele peste altele.
-2 parcele erau scoase din tarlaua initiala si plasate, una pe un drum de acces, iar alta pe alte tarlale vecine.
Toate parcelele erau alungite spre est.
Mentionez ca tarlaua e strabatuta de autostrada.
Putem cere la cadastru noi puncte corecte si reamplasarea corecta in tarla?
Care sunt pasii de urmat?
Avem dreptul la un topograf de la cadastru care sa faca masuratori reale si sa stabileasca noi coordonate?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
getuta2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:11, 9 Octombrie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, daca erau suprapuneri nu trebuia admisa documentatia cadastrala si deci nu se putea face intabularea. Faceti demersuri la primarie sa obtineti planul parcelar, verificati sa contina distantele pe laturile fiecarei parcele in discutie. Posibil sa plece de aici eroarea datorita faptului ca aceste planuri parcelare in decursul timpului au suferit modificari. Puteti sa faceti o expertiza, expertii cadastrali fiind persoane care lucreaza ca liber profesionisti. Puteti cere OCPI sa analizeze modul cum au fost aprobate acele documentatii si sa rezolve problema. probabil ca undeva s-a strecurat o eroare.

alexamoria a scris:

daca erau suprapuneri nu trebuia admisa documentatia cadastrala si deci nu se putea face intabularea.
Am drept la o modificare a coordonatelor?Mi se poate da in mod gratuit o persoana de la OCPI, care sa ne rezolve problema, fiind vorba de patru parcele cu proprietari diferiti?
Va multumesc!



De la OCPI mi s-a raspuns ca acum e situatia corecta si eu trebuie sa-mi duc un autorizat ocpi care sa-mi bata tarusii pe terenul vecinului, iar el, dupa coordonate, este suprapus pe drumul de acces si asta e, trebuie sa accepte situatia, iar vecina lui, pe alte trei tarlale.
Mentionez ca si pe alt punct cardinal, toate clele 4 tarlale sunt suprapuse pe tarlalele invecinate.
Ce pot face? S-a mai intalnit asa ceva?
Cum pot vinde un teren cu astfel de "probleme"?
Am cerut sa se refaca documentatia si sa fim toti cei patru reintrodusi, teoretic, in tarlaua noastra. Mi s-a spus ca nu se poate, desi pe acest site am citit ca e posibil.
Va multumesc anticipat tuturor celor care-mi puteti da o informatie pertinenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se putea face întabularea dacă exista suprapunere .
Dacă sunteţi în termen(15 zile de când s-a dat Încheierea de carte funciară) faceţi plângere la OCPI , Biroul local, şi contestaţi această încheiere. pentru stabilirea eronată a coordonatelor. Toate terenurile sunt împrejmuite? OCPI vă va da un răspuns scris. prin care inspectorul de cadastru, care verifică şi recepţionează lucrările , confirmă sau infirmă cererea d-voastră, deoarece s-a făcut transformarea de coordonate în sistem stereo 70. Împreună cu ceilalţi vecini, dacă sunteţi cu toţii de acord, în caz de refuz de modificare aceste coordonate, intentaţi acţiune în instanţă-OBLIGAŢIA DE A FACE- pârât în acest caz fiind OCPI. Acesta, în acest caz are calitate procesuală(deobicei nu are, decizia 72)-,deoarece a făcut transformarea eronată a coordonatelor.
Multumesc pentru precizari. De 2 luni umblu de la un birou la altul.

In sfarsit, ocpi a recunoscut ca se poate face modificarea, dar persoana identificata, care a facut documentatia cadastrala ma amana de pe o zi pe alta. Nu spune ca nu va face modificarea, dar cand? La calendele grecesti, probabil...

Alte discuții în legătură

Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate teren agricol serban_ana67 serban_ana67 cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI? in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta ... (vezi toată discuția)