avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Greseli in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Greseli in cartea funciara

am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La primarie figureaza alta tarla si parcela decat cele scrise in contractul de vanzare-cumparare. OCPI raspunde indirect ca este gresita cartea funciara dar nu a dat solutii de corectie. Coordonatele cadastrale sunt corecte insa. In contractul de vanzare scris "tarla 18 parcela 8 numar cadastral 53381" dar de fapt terenul este in tarlaua 22 parcela 30. Intabularea exista pentru numarul cadastral 53381. Culmea ca inainte de cumparare primaria din Jilava a emis certificat de urbanism de informare pe care scrie tot "tarlaua 18 parcela 8 numar cadastral 53381". Dupa cumparare insa s-au trezit ca difera planul de incadrare in zona. Va rog mult, ajutor, umbam disperati pe peste o luna !
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Fendrihan, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:54, 21 Aprilie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primăria nu putea să scrie altceva decât ceeace era scris în actele de proprietate ale autorilor(a celor care v-au vândut )d-voastră, ca dovadă fiind CU de informare. Dacă apare o altă tarla și parcelă , greseala este a primăriei și nu a OCPI. deoarece primăria are planurile cadastrale pe care trebuie să le mențină conform evidenței de la OCPI.
Dar insusi OCPI raspunde ca terenul figureaza din punct de vedere a coordonatelor stereo in alta tarla si parcela decat este scris in acte. Pentru ca am facut memoriu la OCPI si mi-au raspuns oficial. Din cate am citit eu pe net intre OCPI si primarii nu este mare diferenta, intelegeti ce vreau sa spun. Sunt mana in mana. Din pacate mi-am dat seama de asta acum.

Ce sa fac ? Ajutati-ma va rog. Vreti sa va trimit undeva toate actele ? Cunoasteti un avocat pentru un proces penal ? Eu vreau sa deschid proces penal si sa chem in judecata vanzatorul, primaria si OCPI.

Iata raspunsul OCPI:

"In urma verificarilor efectuate de OCPI Ilfov s-au constatat: imobilul cu numarul cadastral 53381 a fost obtinut din dezmembrarea numarului cadastral 1248 acordat pentru imobilul identificat in Tarla 18 parcela 8 conform contractului de vanzare cumparare nr. 775 din 27.02.1997 contract ce are la baza titlul de proprietate nr. 29776 / 1996. Conform titlului de proprietate nr. 29776/04.06.1996 editat si emis in baza procesului verbal de punere in posesie nr.315/05.02.1993 intocmit si semnat de Comisia locala Jilava, imobilul in suprafata de 2264 mp este identificat in Tarla 18 si Parcela 8.
Documentiile casdastrale pentru imobilele 1248 si ulterior 53381 au fost determinate in system stereographic 1970. Identificarea imobilului conform coordonatelor si a planurilor topografice 1:20000 s-a facut in Tarla 22 parcela 30.
Pentru identificatorii cadastrali Tarla 22 si parcela 30 este emis Titlu de Propietate nr. 29786/04.06.1996 in suprafata de 3000 mp cat si pe parcela 29, cu suprafata de 332 mp pentru care nu s-a intocmit documentatie cadastrala."

Mentionez ca pentru tarla 22 parcela 30 tot vanzatorul meu are titlul de proprietate impreuna cu sora lui.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Fendrihan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Socotesc că deocamdată ar trebui să vă lămuriți la fața locului cu parcela pe care ați dorit să o cumpărați .În acest sens, cu planurile în mână, cu schița anexă la contract, chemați vânzătorul , un reprezentant al primăriei și expertul topo care a efectuat documentația cadastrală pentru identificarea imobilului încadastrat , având amplasamentul și suprafața dorită de d-voastră. și pentru care ați achitat prețul. Faceți o asemenea identificare și pe urmă vedeți cine a greșit. . Categoric că o să difere și vecinătățile deoarece de la tarla 18 la tarla 22 mai sunt alte tarlale intercalate
PS-nu mai dați crezare la tot ce se scrie pe net . OCPI și Primăria sunt 2 instituții diferite, care au atribuțiuni complet diferite. Pe de altă parte d-voastră aveți interesul să vă rezolvați situația nu să umblați prin instanțe.
Succes!!!!!!!!!!!!!!!
Din punct de vedere coordonate stereo, asa cum este scris pe cadastru, coordonatele stereo sunt corecte. Pe cadastru scrie: tarlaua 18 parcela 8 numar cadastral 53381 si coordonatele stereo. Coordonatele sunt corecte, este ceea ce am cumparat. Dar pe actul de vanzare scrie : tarlaua 18 parcela 8 numar cadastral 53381. Si coordonatele numarului cadastral 53381 pica in tarlaua 22 parcela 30. Intre cele doua tarlale sunt vre-o 2 km distanta. Tarlaua 18 parcela 8 este undeva intre case fara nici un drum de acces si nu mai are cat scrie in titlul de proprietate, 2264 mp, in Jilava terenul intra la apa. La primarie aceasta tarla si parcela are acum 642 mp. Impartit la 2 vine un pic peste 300 mp. Nu cred ce scrie pe net, traiesc eu personal aceste clipe urate, generate de onor. primaria Jilava impreuna cu OCPI si cu vanzatorul meu.
Împreună cu topograful care a făcut lucrarea și cu vânzătorul vedeți la fața locului situația

Alte discuții în legătură

Suprapunere de parcele in teren getuta2 getuta2 Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla. Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)