Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din diviziune, obligatoriu?

buna ziua,
vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu ce a murit acum un an de zile, nici el nu facuse succesiunea dupa bunicul meu (mort de 50 de ani), tatal meu mai are 2 frati, si au impreuna (toti 3) mai multe loturi de pamant dar pe certificatul de proprietate e trecut bunicul.ce au.
intrebarea mea este: pt a face scucesiunea dupa tata trebuie sa fac cadastrul la toate loturile de pamant( sunt prin teleorman)? mi-ar trebui multi bani. ori pot face succesiunea fara iesiria din diviziune?
nu ne intereseaza pe niciunul dintre noi sa vindem pamantul, am inteles doar ca trebuie sa fac succesiunea in termen de 2 ani, altfel platesc impozit.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:07, 2 Martie 2011
ca sa faceti succesiunea tatalui, trebuie sa se dezbata intai succesiunea bunicului, mai ales ca TP este pe numele bunicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea notariala, ... BlueFeather BlueFeather Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea notariala, însa poate puteți să mă lamuriți cu exactitate procedurile de urmat in urmatorul ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabielle88 gabielle88 Bună ziua. Numele meu este Raluca, sunt a doua fiica a unei familii. Tatăl meu a decedat în luna mai, iar mama mea este în viata, locuiește în casa ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)