avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea notariala, ...

Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea notariala, însa poate puteți să mă lamuriți cu exactitate procedurile de urmat in urmatorul caz.

bunicii meu au decedat, toti 4, cu multi ani in urma.
De curand mi-au decedat parintii, iar, bunica din partea tatalui meu are la primarie pe numele ei 4hectare de pamant arabil.
De acest pamant se ocupa fratele tatalui meu, inca in viata.
As dori sa stiu, cum pot intra in posesia pamantului, ma refer la partea care i se cuvenea tatalui meu. Succesiuni, acte necesare, procedura.....?

Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2025
BlueFeather, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:41, 27 Iunie 2025
Bună ziua, intai obtineti actele de proprietate si anexa 24. Apoi trebuie sa faceti succesiunea intai dupa bunici apoi parinti, ambele se pot face simultan. Ulterior, daca toti mostenitorii sunt de acord, puteti face succesiunea la notar, eventual si partajul. In cazul lipsei acordului tuturor mostenitorilor, doar prin instanta. Atentie la acceptarea succesiunii .
Unicii mostenitori sunt eu si fratele tatalui meu? Sau intra in calcul și mătușa mea și verișorii?

Madalina Pascu a scris:

Bună ziua, intai obtineti actele de proprietate si anexa 24. Apoi trebuie sa faceti succesiunea intai dupa bunici apoi parinti, ambele se pot face simultan. Ulterior, daca toti mostenitorii sunt de acord, puteti face succesiunea la notar, eventual si partajul. In cazul lipsei acordului tuturor mostenitorilor, doar prin instanta. Atentie la acceptarea succesiunii .

Pentru o analiza completa este necesara o consultanta juridica in care raspunsul il puteti primi numai dupa studierea actelor si a situatiei in detaliu.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2025
Madalina Pascu, Avocat
Când au murit bunicii paterni? Câți copii au avut în total? Câți au murit și cati mai trăiesc?
Cei care au murit, au murit după ambii bunici sau înainte? Cei care au murit au copii?
Cu unchiul va înțelegeți?
Bunicii paterni au murit in 1995. In total 2 copii, tata si fratele sau. Tata a murit în 2018. fratele sau in viata in prezent. Fratele tatalui, are 2 copii in viata. Din partea tatalui meu sunt unicul copil.
Si da, cu unchiul ma inteleg, dar nu minunat sa spunem.

raluk0207 a scris:

Când au murit bunicii paterni? Câți copii au avut în total? Câți au murit și cati mai trăiesc?
Cei care au murit, au murit după ambii bunici sau înainte? Cei care au murit au copii?
Cu unchiul va înțelegeți?

Alte discuții în legătură

Mostenire gabielle88 gabielle88 Bună ziua. Numele meu este Raluca, sunt a doua fiica a unei familii. Tatăl meu a decedat în luna mai, iar mama mea este în viata, locuiește în casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)