avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare SRL

Sunt administratorul unui SRL cu asociat unic (cetatean strain). Din lipsa de contracte actionarul s-a hotarat sa opreasca activitatea. Eu trebuie acum sa vand patrimoniul firmei pentru a acoperi datoriile curente. Actionarul ar dori sa dizolve/radieze firma fara sa mai fie necesara venirea lui in tara. Cum se poate face asta. In ce situatie Registrul Comertului dispune radiere din oficiu a persoanelor juridice?
Cel mai recent răspuns: cuchi , utilizator 01:56, 17 Iunie 2008
Prin nedepunerea bilantului.
Dizolvarea unei societati se poate face si in baza art 227 din Legea 31/1991, pct b) imposibilitatea realizarii obiectivului de activitate al societatii sau indeplinirea lui sau pct d) hotararea adunarii generale.
Deoarece ma aflu la inceputul unui astfel de demers, am intrebat la Registrul Comertului care mi-a comunicat ca pentru dizolvare trebuie ca asociatul unic sau o persoana desemnata de acesta cu imputernicire notariala trebuie sa se prezinte la Registru cu Bilantul de lichidare vizat de un expert contabil sau contabil autorizat (si depus si la Administratia Financiara) si cu Certificat de neurmarire fiscala emis de Administratia finaciara iar restul demersurilor se fac la Registrul Comertului sub indrumarea lor.
Registrul comertului are un birou de asistenta de unde puteti cere chiar dvs mai multe informatii.
Am urmatoarea problema si va rog foarte mult sa ma ajutati daca se poate:o firma,un SRL adica,nu functioneaza nici o zi de la infiintare (2000) si pina in prezent.Din neglijenta insa declaratiile de unde rezulta ca nu a functionat s-au depus doar pina in 2005.Drept pentru care Registrul Comertului actioneaza in judecata firma.Intre timp declaratia pentru 2006-2007 se depune la Registrul Comertului platindu-se taxa respectiva si se depune chitanta in copie si la registratura Tribunalului drept act doveditor.Ce se va intimpla in acest caz? Procesul isi mai urmeaza cursul sau nu?Sau ce mai trebuie facut in acest caz?Va multumesc anticipat.
De asemenea daca imi este permis as mai avea o problema:cei doi asociati ai firmei initial au fost cetateni romani dar intre timp au devenit cetateni austrieci.Societatea are in patrimoniu o cladire si teren fiind intabulata si la CF.Ce se intimpla in cazul in care firma se desfiinteaza:terenul si cladirea pot sa devina proprietatea celor doi asociati chiar daca ei sunt cetateni straini?Mentionez ca o parte din teren este in extravilan.Va multumesc frumos si astept cu nerabdare o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare / lichidare srl asociat unic fara activitate xxgeoxx xxgeoxx Doresc ajutor juridic, in Bucuresti, pt vanzare / lichidare SRL, asociat unic, fara activitate, cod CAEN 521 ( comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Asociat la un srl de negasit giolgau giolgau Sotia mea detine o firma la care mai este un asociat 50 %, deci sint 2 asociati Ideea e ca ceva timp in urma ele au facut aceasta firma si au avut un mare ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma matculina matculina BUNA ZIUA. am infiintat o societate in 2001. am activat cu ea pina in 2002, dupa care treaba nu a mai mers si nu am mai efectuat nici o activitate cu ea dar am ... (vezi toată discuția)