avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat la un srl de negasit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat la un srl de negasit

Sotia mea detine o firma la care mai este un asociat 50 %, deci sint 2 asociati
Ideea e ca ceva timp in urma ele au facut aceasta firma si au avut un mare esec ,
al doilea asociat sia luat talpasita si nu mai dau de el deloc , din auzite am inteles ca e undeva in italia iar eu depun declaratii la administratie si registrul comertului
Poate celalalt asociat care e si administrator al firmei sa o preia sau sa o dizolve ?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 21:35, 2 Ianuarie 2010
Inainte de a face celalalt asociat ceva cred ca cel mai bine e sa faceti in asa fel incat sa iesiti din aceasta societate actionand in acest sens in instanta. Chiar daca va costa ceva, scapati de eventualele probleme ce ar putea aparea pe parcurs.
ideea e ca pur si simplu nu dau de ea macar pentru o procura pentru dizolvarea firmei iar eu nu cunosc pasii de a o actiona in instanta
Dvs. mergeti in instanta si spuneti ca vreti sa iesiti din acea societate. Cum se face efectiv si care sunt pasii nu stiu, dar stiu ca e posibil acest lucru. Nimeni nu va poate tine asociat intr-o societate cu forta. Nu trebuie sa dati de persoana respectiva; asta e treaba instantei si a organelor in drept. Si se poate judeca si in lipsa.
In mod normal trebuieste sa va adresati in justitie pentru cesiune.
Procedura de citare se poate efectua prin citare in strainatate printr-o procedura cu strainii efectuata prin intermediul Ministerului Justitiei,in cazul in care aflati de la cineva adresa exacta(de exemplu de la vreo cunostitnta sau ruda a asociatei) sau prin intermediul unui ziar de mare tiraj,daca declarati rituos in actiune ca nu ii cunoasteti domiciliul
Dar daca administratorul care are 50% merge la registrul comertului poate sa suspende activitatea srl-ului fara celalant asociat , apoi sa isi depuna declaratiile la administratia financiara un timp indelungat fara sa publice declaratiile la reg comertului are ceva ? Poate reg comertului sa dizolve societatea in urma nepublicarii declaratiilor nedepuse ?

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate mihaela3102 mihaela3102 Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc: 1. pentru o societate comerciala fara activitate infiintata anul trecut, purtatoare de tva (nu are activitatea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare oficiu srl Laura665 Laura665 am un srl care nu a avut niciodata activitate, sunt actionar unici si administrator nu am mai depus la finante declaratii de 4 ani, cred. nici nu am ... (vezi toată discuția)