avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 219 mc apa incalzire la 2 camere!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

219 mc apa incalzire la 2 camere!?

Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea apartamentului??Sant 219.000 de litrii!!Mentionez ca blocul are 4 ani,totalitatea litrilor inregistrati pe apometru este de 1500mc,(!),blocul are centrala proprie,fiecare din cele 4 calorifere ale apartamentului avand un robinet gradat, administratorul "explicandu-mi" ca (citez:)"Probabil am tinut calorifele deschise mereu"!!!Va rog sa ma indrumati!!Va multumesc!
Eu nu inteleg in ce rubrica sunt relevati acesti 219 mc.
La un bloc normal exista rubrica de caldura - unde apare valoarea calculata a caldurii (in lei) si ......rubrica de AC menajera in care se arata consumul de apa calda la robinet (in mc) si valoarea AC (in lei).

Ce spuneti dv. este ceva nou pentru noi, care suntem obisnuiti cu listele clasice de cheltuieli.

Dar sa trecem peste asta, intrebarea pe care eu o pun este:
- ce legatura este intre cei 219 mc aparuti pe lista si cuvantul "probabil" din raspunsul administratorului. Cu alte cuvinte, de unde a stiut el sigur, si nu probabil, ca ati consumat 219 mc? Cum s-au masurat? Si....ori e sigur 219 mc, ori e probabil, ceva....pe-acolo...?!?
Va multumesc pt raspuns,in primul rand.
1).Cica doar in acest bloc in Cluj Napoca,consumul apei calde se calculeaza in functie de mc trecuti prin caloriferele aferente fiecarui apartament contorizat prin contoare individuale,pozitionate in firide pe casa scarilor,citite de administrator fara absolut nici un fel de martori sau control.El mi-a aratat o citire aferenta lunii Ianuarie si asta a fost tot.Culmea e ca pe luna Decembrie mi-a calculat 112 mc,iar de atunci mi-am notat indexul contorului zilnic.Pe luna Februarie am consumat 35 mc!!!
2)."Probabil" este singurul cuvant,singura justificare pe care administratorul a considera ca mi-o datoreaza.

Ce sa fac??
Va multumesc!!
:offtopic:
Mai asteptati si alte pareri!

Dar ca prima interventie, ar trebui sa aveti o discutie mai amanuntita cu administratorul si sa nu va multumiti cu acel "Probabil.....", ca nu e in regula!
El trebuie sa va arate indexul vechi care sa corespunda cu cel din evidenta dv. si cel nou pe care este destul de lesne sa-l acceptati sau nu dupa cum arata contorul azi, maine, zilele acestea.
Pai asa cum cineva a vrut sa inventeze o noua unitate de masura a apei, in acel proiect de norme ANRSC (unitate de consum), probabil si administratorul dv masoara cantitatea de apa in alta unitate. Cei 219 m.c. nu sunt metri cubi ci, probabil "magic calculus", noua unitate de masura a apei ce trece prin calorifere, prin castelul fermecat, se umple de aromele din gradina fermecata si ajunge apoi in baia dumneavoastra dar incarcata de proprietati magice care va dau tinerete fara batranete.#-o
Acum, dupa ce v-ati (ne)lamurit pe deplin asupra unitatii de masura, spuneti-ne totusi cat va costa aceste 219 tone de apa in acre v-ati permiteti sa va scaldati acum in plina iarna si criza.
Ce scrie in rubrica costul apei ca poate este vreo virgula necitita pe acolo si-aveti doar 21,9 metri cubi cu 100 lei de plata.
Calorifele se incarca o singura data.Admitand ca nu aveți presiune,apa preluata
(pentru calorifere)este de cativa litri.
Daca robinetii ar fi fost deschisi(tot la calorifere)iarasi admitand ca aveți goliri proprii, nu ați fi avut cald in casa.
Eu cred ca este o citire gresita.Cereti administratorului sa va arate factura de
apa rece.(pe toata scara).Cum ati citit dumneavoastra se apropie de realitate- functie de cate persoane sunt in apartament-Daca ati avea ceva defect in
apartament()ar fi un consum maxim de 50 mc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)