avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tarif apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tarif apa rece

Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de 7,45 ron/mc.Mentionez ca blocul este in totalitate debransat de la caldura,dar nu si de la apa calda iar din totalul de 54 de apartamente marea majoritate au centrala proprie de apartament(2 sau 3 ap nu au centrala).Si pretul apei calde a fost diferit astfel:luna trecuta 51,9 ron/mc iar luna asta 39,2 ron/mc.
De ce este aceasta fluctuatie de pret de la o luna la alta in conditiile in care la blocurile vecine pretul apei reci este(asa cum e afisat si pe site-ul ApaNova) de aprox. 6ron/mc iar cel al apei calde este in medie 14 ron/mc.Multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:09, 21 Februarie 2013
Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces la cerere,la orice document al acesteia

Pretul consemnat in lista de intretinere poate fi determinat de mai multe cauze intre care si diferente reiesite intre factura si total index comunicat de consumatori
Factura nu contine un pret al mc si nr de metri cubi consumati?Asa e logic,parerea mea.
Factura CET contine ;
- index 1 ( indexul vechi )
-index 2 ( indexul nou )
- consumul
- tarif
deci contine si mc consumati
La asociatia dv. "pierderile", adica acele diferente intre consumul facturat de furnizori si consumul declarat de locatari, sunt bagate in pret, adica sunt repartizate in functie de consum.
De aceea, pierderile fiind variabile de la luna la luna, si pretul afisat pe liste este variabil, fara sa mai spunem ca la apa calda chiar pretul de la furnizor este variabil, depinzand de cantitatea de Gcal folosite la incalzirea apei calde livrate, intr-o luna necesita mai multe Gcal, in alte luni mai putine.

La cealalta asociatie cu care faceti comparatia, consumurile sunt calculate cu pretul din factura, iar "pierderile" sunt puse in rubrica separata si calculate separat, repartizate, poate, pe alt criteriu, cota-parte indiviza, de exemplu.

Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
elga50, moderator
Multumesc pentru raspuns. Concluzia este ca noi proprietarii sa platim consumul pe care il comunicam luna de luna la administratie,la pretul oficial iar "pierderile" sa le platim toti in mod egal si sa vedem ce cantitate sunt "pierderi" astfel incat sa stim si noi de ca platim un pret asa de mare la apa rece.

Alte discuții în legătură

Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Apa calda dan61 dan61 As dori sa va rog sa -mi spune-ti cum se calculeaza apa calda din cele 2 facturi (una in mc si cealalta in Gcal) Care este costul unui mc de apa calda? (vezi toată discuția)
Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)