avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. Mă puteți sfătui ce să fac?

A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe care nu am rezolvat-o in timp util, totusi consumul mi se pare oricum nejustificat. Ideea este ca ultima citire la apometru la apa rece la baie a fost luat de administrator si neocupandu-ma eu in ultimul timp, ci altcineva..fiind plecata un timp mai indelungat, nici nu am situatia indexurilor anterioare.
Am vorbit cu cei de la asociatie, mi-au aratat din indexurile anterioare..si metri cubi..uneori consumati 3 metrii cub pe luna, alteori 8 (lunar, pe anul in curs). Au vrut sa imi dea instalatorul lor, am zis ca voi chema eu un instalator, nu pe al lor. Nu stiu exact cum sa procedez, pentru ca situatia e clar, batatoare la ochi..si am un consum de cateva blocuri la un loc. Apometrele nu cred sa aiba probleme, din moment ce pana acum au inregistrat consumuri normale. Consumul pausal au zis ca s-a calculat pe persoana, lunar. Ma puteti sfatui ce e de facut, va rog?
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Corneliu11 , utilizator 18:01, 8 Februarie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pai solicitati sa va arate ;la ce index v-au calculat consumul si cititi impreuna indexul real.
In felul acesta rezolvati cu indexul si consumul
Cu privire la scurgere, nu este vina lor ca nu va rezolvati defectele la robineti.
Chemati ce instalator vreti dar chemati.
Mi-au aratat indexul lunii trecute si comparat cu indexul de acum ies atatia metrii cubi, 400 si ceva, situatie neintalnita in lunile anterioare. Ideea este ca am senzatia ca e ceva la mijloc din modul lor de abordare dar nu imi dau seama cum sa fac mai departe ca sa fie mai bine...sa verific daca sunt scurgeri pe bloc, daca e dat cirect consumul celorlalti locatari...adica nici daca inotam prin casa, nu puteam avea atata pierdere. Iar scurgerea nu e atat de mare totusi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ESte o eroare undeva
Care a fost consumul mediu pe ultimile 6 luni?
Vericarea instalatiei parte comuna revine asociatiei de proprietari
In schimb daca nu se comunica la termenul stabilit indexul consum individual rezulta evident supliment consum intre factura si total indexi individuali,diferenta care se repartizeaza la cine ori nu a comunicat indexul ori la toti consumatorii
Pe ultimele 6 luni a fost consum mic, 6-8 mc. Pe ultima luna, in schimb 400mc si ceva. Am chemat si un instalator care m-a asigurat ca nu au existat astfel de pierderi/ scurgeri incat sa am un astfel de consum.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Abby_Aimee, utilizator
Ca sa intelegeti mai clar, aceste bandite de la asociatie l-au fentat pe bunica-miu cu indexul apometrelor cum au vrut ele, el nebagand de seama. Si ultima oara au luat un index care mai mult ca sigur nu era unul real pentru ca apometrele mele abia se invart, nu aveau cand sa inregistreze un astfel de consum. Neavand indexul anterior sau alt index din lunile trecute, decat cei furnizati de ele, nu stiu cum as putea sa dovedesc. Nu stiu daca o evaluare metrologica ar putea sa iti zica asa ceva, ma indoiesc. Deci, are cineva o idee cu adevărat practica si de folos in acest sens?

Alte discuții în legătură

Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)
Suspiciune de consum de apă rece incorect declarat. ce măsuri legale se pot lua, ținând cont că în apartament locuiește un chiriaș? anechitei anechitei Buna ziua.In data de 20 06 2017 veneam cu intrebarea referitoare la despagubiri provocate prin inundare de catre vecinul de la etajul superor.Atunci am ... (vezi toată discuția)
219 mc apa incalzire la 2 camere!? Horatiu2011 Horatiu2011 Buna Ziua!!Poate cineva sa-mi dea un sfat,ce ar trebui sa fac in cazul in care pe lista cheltuielilor de bloc mi-au aparut 219 mc de apa folosita la incalzirea ... (vezi toată discuția)