avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... licitatie publica competitiva cu strigare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

licitatie publica competitiva cu strigare

In cazul unei licitatii publice competitive cu strigare, organizate de lichidator, privind un teren, care sunt obligatiile cu privire la licitatie ale lichidatorului? ce norme trebuie sa respecte respectiva licitaitie? daca nu se achizitioneaza de nimeni terenul la termenele stabilite in anuntul de licitatie poate sa fie terenul vandut la alt pret decat cel in anunt, fara a se faceo noua licitatie? m-ar ajuta mult sa stiu exact ce norme se aplica...legea insolventei nu acopera tot....
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maria_84b , utilizator 08:18, 4 Martie 2011
Modalitatile de vanzare sunt stabilite de catre adunarea generala a creditorilor. In situati ain care exista si posibilitatea vanzarii prin oferta directa aceasta se supune adunarii si astfel se poate vinde la alt pret. Licitatia organizata de catre lichidator nu este intocmai ca si licitatia prevazuta de codul de procedura civila cap. executare silita. Dar in mod normal lichidatorul nu poate vinde la un alt pret decat cel stabilit de adunarea creditorilor, decat daca acestia au aprobat o modificare a pretului
da ce scrie in regulamentul de orgsanizare a licitatiei ???
Multumesc pentru raspuns.
Problema la aceasta licitatie e ca cer o suma foooarte mare pentru caietul de sarcini ce contine si regulamentul, si pana acum nu l-a solicitat nimeni si nici la primul termen nu au avut vreo oferta in acest sens. Suma ceruta pentru teren e de asemenea foarte mare si din cauza asta eram curioasa daca in cazul in care nimeni nu solicita nimic in acest sens se poate schimba licitatia intr-o vanzare directa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretul corect de incepere a unei licitatii organizate de lichidator? marcel84 marcel84 Am vazut un anunt legat de o licitatie a unui spatiu comercial in care era facuta mentiunea: Licitaţia publică va avea loc la sediul lichidatorului ... (vezi toată discuția)
Faliment vasioanaro vasioanaro Pretul de pornire la vanzarea activelor ,stabilit de lichidator, poate sa fie mai mic decat pretul de evaluare , indiferent de modalitatea de vanzare ( directa ... (vezi toată discuția)
Licitație societate în faliment Bog-Ppvc Bog-Ppvc Bună ziua, O societate aflată în faliment a scos la vânzare, de 10 ori, un imobil constituit din teren și clădire. Creditorii societății sunt ... (vezi toată discuția)