avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema proprietate comuna intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema proprietate comuna intre frati

Daca exista un teren cu cadastrul facut care are proprietari 4 frati, iar unul dintre frati doreste sa isi ia partea de teren pe care sa construiasca o casa, poate sa faca el singur cadastrul doar pe 1/4 din teren adica pe parcela pe care au cazut de acord cu totii sa ii revina lui (la una dintre marginile terenului)? Este suficient sa mearga toti la notar sa semneze un act sau exista alte proceduri ce trebuie indeplinite?
Cel mai recent răspuns: InaAndreea , utilizator 13:28, 4 Martie 2011
Trebuie sa mergeti la un cadastrist pentru dezmembrarea terenului.
Actele necesare sunt:
1. Copie xerox dupa documentatia cadastrala existenta, actele de proprietate si actele de identitate ale proprietarilor;
2. Certificat de urbanism, doar pentru dezmembrarile cu mai mult de 3 loturi (inclusiv).
Succes!


Ceilalti frati vor sa ramana cu cele 3/4 in comun pentru a le vinde impreuna. Deci terenul ar trebui dezmembrat in doua loturi: 1/4 si restul de 3/4 ale lor. Mai este nevoie sa se mearga la notar pentru incheierea vreunui act?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru vanzare parcela teren Margareta72 Margareta72 Vreau sa vand o parcela din terenul pe care il detin, si stiu ca trebuie sa se intocmeasca un cadastru care sa evidentieze cele doua parcele rezultate. Am ... (vezi toată discuția)
Este legala masurarea unui teren fara proprietari prezenti ? Eumia Eumia Este legala masurarea de catre cadastristi de la o firma de cadastru a unui teren cu imobil pentru intocmirea schitei cu propunerea de dezmembrare fara ca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)