avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru vanzare parcela teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru vanzare parcela teren

Vreau sa vand o parcela din terenul pe care il detin, si stiu ca trebuie sa se intocmeasca un cadastru care sa evidentieze cele doua parcele rezultate.
Am intalnit termenul de dezmembrare.
Intrebarea mea se refera la costuri. Eu am de platit numai acea dezmembrare? Pt ca am vazut ca nu este acelasi pret ca la un cadastru. Sau platesc si dezmembrarea si cadastrul? Si va trebui sa chem si cadastristul sa marcheze colturile parcelei, nu-i asa? Nu imi este prea clar cum este cu dezmembrarea, daca inseamna cadastru sau nu.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:09, 21 Septembrie 2013
Daca nu aveti documentatie cadastrala pe terenul pe care sunteti proprietara va trebui sa faceti o documentatie cu toata suprafata si apoi dezmembrare.
Daca aveti documentatie cadastrala pe terenul pe care il detineti va trebui sa faceti doar dezmembrarea in 2 loturi a acelui teren.
Dumneavoastra ca proprietar trebuie sa platiti ambele documentatii (cadastru pe lucrarea mama si dezmembrarea cu cei 2 pui) . Dupa ce obtineti dezmembrarea cu cele 2 loturi trebuie sa mergeti la notar sa faceti act de dezmembrare si abia dupa aceea puteti vinde un lot.
Dezmembrarea este tot o operatiune cadastrala in urma careia veti obtine 2 loturi cu numere cadastrale distincte fara de care nu puteti vinde o parte din ceea ce detineti acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare soimumircea soimumircea Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)