avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Interpretarea art. 304 ind. 1 Cod procedura civila; ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Interpretarea art. 304 ind. 1 Cod procedura civila; completarea hotararii; cai extraordinare de atac

Reprezint o societate comerciala si am castigat fondul, la o instanta civila, privind o contestatie la executare contra ANAF.

ANAF a facut recurs, dar eu nu am facut.

Intrebare: In conformitate cu art. 304 ind. 1 Cpc, se mai poate introduce prin intampinarea la recurs sau la primul termen, chitanta privind onorariul avocatului de la fond?

Administratia financiara nu recunoaste sentinta de fond si m-a amenintat ca dupa recurs si ridicarea suspendarii executarii, continua executarea cu o noua somatie.

Se mai poate cere prin intampinare la recurs lamurirea intelesului sentintei de fond in care nu se specifica expres anularea titlului executoriu si / sau a valorii contestate, ci doar anularea somatiei? Cu exceptia unui nou proces ulterior, ce cai de atac mai am in prezent (revizuirea dupa recurs)?
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 11:29, 7 Martie 2011
Aveati posibilitatea printr-o cerere la instanta de fond sa solicitati completarea dispozitivului sentintei. Cheltuielile de judecata se cer in sedinta publica sau prin "concluzii scrise."
Bine asa si este partea care pierde intr-un proces invoca ca hotararea este netemeinica si nelegala, adica o supune controlului judiciar in calea de atac,
Daca la fond ati invocat nulitatea titlului executoriu si ati cerut desfintarea titlui executor, si instanta nu s-a pronuntat, in termenul procedural trebuiea sa declarati recurs. Acum este tardiva solicitarea d-voastra.
Daca instanta de control judiciar la verificare constata din oficiul poate trimite cauza spre rejudecare unde aveti posibilitatea de a ataca titlul executor #-o:(#-o:(
Multumesc pentru raspuns.

Sa inteleg ca pentru cheltuielile de judecata de la fond, le pot cere intr-o sedinta publica la recurs sau prin concluziile scrise la recurs?

Prin art. 304 ind. 1 Cpc, se poate intelege ca instanta de recurs, nu mai caseaza cauza cu trimitere la rejudecare la fond si se poate judeca la nivelul instantei de recurs (daca e cazul)?

In intampinare, nu pot aminti “discret” de lipsa amularii titlului executoriu la fond si instanta sa se sesizeze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)
Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)