avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul stagiar poate?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul stagiar poate?

Buna ziua, spuneti-mi va rog avocatul stagiar poate atesta identitatea partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificare?
Cel mai recent răspuns: cucu_bau , utilizator 13:52, 8 Martie 2011
Nu. Trebuie sa fie definitiv
Atunci cum pe contractele de asistenta juridica scrie "atest identitatea partilor, continutul data"? asta in situatia cand contractul de colaborare cu avocatul indurmator ii permite sa aiba clienti propri, va multumesc pentru raspuns.
cucu_bau a scris:

Atunci cum pe contractele de asistenta juridica scrie "atest identitatea partilor, continutul data"? asta in situatia cand contractul de colaborare cu avocatul indurmator ii permite sa aiba clienti propri, va multumesc pentru raspuns.


Pentru ca respectivele contracte de asistenta juridica se incheie intre forma de exercitare a profesiei unde activeaza stagiarul si client. Chiar daca stagiarului i se permite sa-si trateze clientii personali, pe contractele incheiate cu acestia vor aparea atat denumirea si stampila cabinetului "maestrului" cat si parafa profesionala a stagiarului cu mentiunea "avocat colaborator". Deducem de aici ca "maestrul" (av. def.) este cel care atesta identitatea partilor, continutul unor acte, data, etc. prin aplicarea stampilei sale. Daca in realitate nu se intampla ca avocatul indrumator sa piarda timpul cu verificarea unor astfel de treburi si are incredere in stagiarul sau, asta este alta poveste.
Contractul de asistenta se incheie cu forma de exercitare, nu cu un avocat anume, or forma de exercitare obligatoriu este reprezentata de un avocat definitiv.
Multumesc pentru lamurire, atunci in cazul in care av def. nu mai peirde timpul cu verificarea....si prin urmare nu mai pune nici stampila sa pe contractul de asistenta juridica, ci isi pune stampila numai avocatul stagiar, e corect asa? adica av stg sau clientul pot avea unele neplaceri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar colaborator marachi marachi As dori sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri. Sunt si eu una dintre persoanele norocoase care am promovat examenul de admitere in barou dec 2008 si as dori ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator? marinaL marinaL Buna! Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite. Imi poate spune cineva care e procedura ... (vezi toată discuția)