avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Si-a facut cineva stampila personala ca av. stagiar colaborator?

Buna!

Am si eu o nelamurire. Este vorba de posibilitatea de avea clienti proprii, iar indrumatorul imi permite.
Imi poate spune cineva care e procedura obtinerii stampilei personale pe care o poate avea avocatul stagiar colaborator?
Si cum se procedeaza cu chitantierul, facturierul, contractul de asistenta juridica etc?
Maestra mea nu a mai avut avocati stagiari si nu stie care e procedura, nu am gasit nicaieri sa scrie efectiv care sunt pasii de urmat, iar cei de la barou nu m-au prea lamurit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:13, 31 Ianuarie 2008
te duci cu deciziile de intrare in barou si cea de avocat stagiar, la un centru de facut stampile.
apoi mergi la barou la etaj 5, sa ai 50 ron la tine si acolo se vand contractiere, delegatiere,etc.
te duci la o firma aturorizata si ei chitantier si facturier.
Multumesc pentru ajutor Avokitten!
Am mai multe intrebari in continuarea acestui subiect: Care este forma pe care trebuie sa o aiba stampila?, Stampila trebuie sa fie identica cu cea a SCA-ului?, daca o fac diferita de cea a SCA-ului in sensul ca apare numele SCA-ului, Baroul Bucuresti, si in final numele meu imi trebuie vre-o aprobare din partea maestrului avocat coordonator?, Sa inteleg ca in contractul pe care il inchei cu clientul trec la forma de exercitare a profesiei datele SCA- ul unde sunt stagiar si e valabil pusa stampila mea?, Pentru onorariul pe care il percep clientului tai eu chitanta si factura dar toate completate cu datele SCA-ului la care sunt stagiar si cu stampila mea? trebuie sa inregistrez chitantierele si facturierele in contabilitatea SCA-ului sau le inregistrez in contabilitatea mea?
Multumesc foarte mult.
Mincu Paul...tot ce faci tu ..trebe sa poarte "pecetea" si aprobarea Societatii civile de Avocati din care faci parte, chiar daca si numai ca avocat stagiar, si da poti sa iti faci propria stampila...B-)
Multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Intrebare de stagiar:) avstagiar avstagiar Stimati colegi, Fiind la inceput de profesie am cateva nelamuriri legate de obligatiile mele fiscale, astfel incat as fi recunoscator pentru orice sfat, mai ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar colaborator marachi marachi As dori sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri. Sunt si eu una dintre persoanele norocoase care am promovat examenul de admitere in barou dec 2008 si as dori ... (vezi toată discuția)
Registre avocati B06D4N B06D4N Am inteles ca ne trebuie registre gen: - Un registru de încasări şi plăţi (cod 14-1-1/b); - Un registru inventar (cod 14-1-2/a) Daca stie cineva de ... (vezi toată discuția)