avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract prestari servicii

Buna.
Am o intrebare;
societate romaneasca cu camioane si licente inregistrate in romania ,domeniu de activitate de transport marfa international ,poate legal sa incheie contract de prestari servici cu o persoana fizica autorizata din germania care sa presteze munca de sofer?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 23:18, 10 Martie 2011
In primul rand meseria de sofer nu se preteaza a fi desfasurata ca PFA; de obicei ca PFA se desfasoara activitati bazate pe profesii nu meserii; ea este o meserie si se desfasoara in cadrul unui contract de munca nu de prestari servicii.

Probabil ca legislatia din Germania permite desfasurarea acestei meserii si ca PFA.
Referitor strict la intrebare acea SC poate legal sa incheie un contract de prestari servicii cu PFA pentru munca de sofer.

Ce sa ne mai mire cand in Romania au existat soferi platiti pe drepturi de autor???
Soferul trebuie sa fie PFA in Romania nu in Germania pentru a incheia contract de prestari servicii cu o societate romana cu sediul in Romania, chiar daca are ca obiect de activitate transport international.
Daca doriti sa angajati conform legislatiei germane trabuia sa aveti sediu in Germania.
Multumesc.
Persoana fizica este autorizata in Germania ptr.a presta serviciul de sofer,emite factura societatii Romane, care se declarala finantele Romanesti.
eurofracht a scris:

Multumesc.
Persoana fizica este autorizata in Germania ptr.a presta serviciul de sofer,emite factura societatii Romane, care se declarala finantele Romanesti.

Masina cu care se face transportul cui apartine?
Societatii din Romania.

Alte discuții în legătură

Salariu minim germania 2015 ncris78 ncris78 La 01.01.2015 a intrat in vigoare legea salariului minim in Germania, respectiv 8.5 euro/ora. Se presupune ca si soferii firmelor de transport, care efectueaza ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare firma cami19762003 cami19762003 Buna ziua as dori sa imi imifiintez o firma de prestari servicii de transport, deci de intermediere transport.nu stiu ce e mai bine sa infiintez, firma de ... (vezi toată discuția)