avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract prestari servicii

Buna.
Am o intrebare;
societate romaneasca cu camioane si licente inregistrate in romania ,domeniu de activitate de transport marfa international ,poate legal sa incheie contract de prestari servici cu o persoana fizica autorizata din germania care sa presteze munca de sofer?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 23:18, 10 Martie 2011
@eurofracht
În principiu, da, dacă ţinem cont de libertatea muncii, libertatea de stabilire şi libertatea de a presta servicii transfrontaliere prevăzută de Tratatele UE (v. dreptul de stabilire). Studiaţi şi Regulamentul (CEE) nr. 881/92 din 26 martie 1992 privind accesul pe piața transportului rutier de mărfuri în cadrul Comunității către sau dinspre teritoriul unui stat membru sau care traversează teritoriul unuia sau mai multor state membre.

Menţiuni privitoare la acest drept de stabilire se găsesc şi în OUG 44/2008 (cf. articolele 2:c, 3:1, 9:3).
Apoi mai e și OUG 109/2005 (v. prevederi referitoare la cabotaj și reglementările europene indicate la articolul 71 din aceasta).

@"meseria de sofer nu se preteaza a fi desfasurata ca PFA; de obicei ca PFA se desfasoara activitati bazate pe profesii nu meserii; ea este o meserie si se desfasoara in cadrul unui contract de munca nu de prestari servicii"

Atunci cum rămâne cu:

OUG 44/2008
Articolul 3
(2) Activitățile economice pot fi desfășurate în toate domeniile, meseriile, ocupațiile sau profesiile pe care legea nu le interzice în mod expres pentru libera inițiativă.
(3) Prezenta ordonanță de urgență se aplică pentru activitățile prevăzute de Codul CAEN a căror desfășurare în una dintre formele prevăzute de art. 4 nu este reglementată exclusiv potrivit unei legi speciale.


Apoi, cum rămâne cu taximetriştii PFA?...
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
klewos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim germania 2015 ncris78 ncris78 La 01.01.2015 a intrat in vigoare legea salariului minim in Germania, respectiv 8.5 euro/ora. Se presupune ca si soferii firmelor de transport, care efectueaza ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare firma cami19762003 cami19762003 Buna ziua as dori sa imi imifiintez o firma de prestari servicii de transport, deci de intermediere transport.nu stiu ce e mai bine sa infiintez, firma de ... (vezi toată discuția)