avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... lnfiintare firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

lnfiintare firma

Buna ziua as dori sa imi imifiintez o firma de prestari servicii de transport, deci de intermediere transport.nu stiu ce e mai bine sa infiintez, firma de prestari servicii sau casa de expeditie. va trebui sa facturez intermediere servicii catre o firma din germania, facturile emise au sau nu tva?iar partea cea mai importanta ar fi impozitarea dividentelor ptr mine ca cetatean roman. se poate deschide pfa pentru prestari servicii?, daca un cetattean german doreste sa deschida o firma aici in romania de prestari servicii sau casa de expeditie, plateste impozit pe dividende? eu am gasit pe net urmatoarea chestie:Urmatoarele categorii de venituri obtinute in România de nerezidenti sunt scutite de
plata impozitului cu retinere la sursa:
• obligatiunile emise si/sau garantate de guvernul roman;
• veniturile din transporturi internationale si servicii auxiliare
la servicii auxiliare intra si intermedierea de transport?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 08:10, 28 Octombrie 2014
multe intrebari mai puneti....transportul este alta treaba fata de "intermedieri".
pentru firma de transport va trebuie SRL , deoarece o sa fie mai lesne sa obitneti celelate licente de activitati conexe in cazul in care doriti sa faceti si intemedieri. PFA-urile sau II-urile alte forme de societati mai mici, nu pot obtine licentele de care aveti nevoie.
prestari servicii de care fel vreti sa faceti....? ca nu se intelege sensul intrebarii .
notiunea de intermediere in transport nu exista in nici un nomenclator , aceasta treaba intra in categoria alte activitati conexe , care o sa o dodanditi prin codul CAEN 5229 si CAEN 5224 manipulari , care il atasati langa codul 4941transport rutier si linga 5210 depozitari , ca va trebuie si un depozit ....cu tot tacamul , magazioner , motostivuitorist , etc...etc... altfel ARR-ul nu va elibereaza licenta .
dupa ce depuneti dosarul cu toate cele trebuincioase si chitanta prin care aratati ca ati platit la trezorerie taxa de 1200 de euro , dar ca sa puteti obtine licenta de la ARR, va mai trebuie si o persoana desemata in relatia societatii cu ARR-ul . acea persoana trebuie sa obtina licenta de manager de transport rutier de marfuri generale (sau opitonal pe ce vreti dumneavoastra sa lucrati, eu de exemplu transport si materiale periculoase care se transporta sub legea ADR)...cost evident , destul de mare si acolo , in jur de cateva mii de euro , si in Romania , suntem cativa care detinem acea licenta de manager , care este recunoscuta in UE .
ca sa ajugeti la stadiul de companie de expeditii(nu casa) , trebuie urmati multi pasi , si asta in decurs de cateva luni.
in caz ca vreti sa lucrati cladestin , fara aceste licente , eu v-as recomanda , sa nu incercati .
amenzile groaznice , si la ARR nu merge cu contestatie .

orice venit se impoziteaza pe teritoriul Romaniei.
facturati catre firma din Germania , fara TVA.

Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
ContSters324606, utilizator
multumesc mult pentru raspuns! revin cu o alta intrebare:un pfa care sa presteze anumite servicii pentru o firma din germania, ca de exemplu sa caute transport sau sa efectueze orice alte servicii de care are nevoie firma din germania, se poate face?
se poate , dar dicutia intre terti o sa aiba loc doar verbal (la mica intelegere)...varianta oficiala necesita documente(comanda/contract de transport cu antet semnatura si stampila , semnatura si stampila pe CMR ale fiecarui tert , factura fiscala emisa de dumneavoastra catre cel care presteaza serviciul de transport)....si cum lipsesc detaliile din primul meu mesaj ...aveti sansa sa va loviti de nereguli.
poate sa existe evenimente in timpul transportului ...cine va fi direct raspunzator?
am uitat sa speific ceva foarte important , ca si companie de expeditii va trebuie o SGB de minim 50000 euro(bani blocati in banca pentru despagubirea directa a beneficiarului final al marfii) si o asigurare CMR de 100000 euro...tot pentru linistea sufleteasca a clientului dumneavoastra . asa este legea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl in romania cu sediul in italia toraldo76 toraldo76 As vrea sa stiu daca se poate ce trebuie sa fac sa deschid o firma de transport mar fa in Romania si sa am sediul in Italia. Am doua camioane inmatriculate in ... (vezi toată discuția)
Casa de expeditie - necesita licenta ? barbq barbq as vrea sa infiintez o casa de expeditie. e obligatoriu sa obtin o licenta de la ARR ( Autoritatea Rutiera Romana ) ca sa pot functiona ? am un prieten care ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)