avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan - fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan - fals in declaratii

situatia: tatal meu, aflat in stare de ebrietate conduce masina firmei si provoaca un accident, soldat doar cu distrugerea masinii. Pentru a nu fi acuzat sunt chemata eu accept intreaga vina (declar ca eu am condus masina - nefiind bauta), care se incheie extrem de usor fara suspendarea carnetului sau amenda. Problema pusa de agentul casei de asigurari a fost identitatea mea (nu sunt angajata a firmei si nu am drpt de a conduce masina), dar in aceeasi zi am fost angajata. Intrebarea mea este ce pedeapsa risc eu si tatal meu in cazul in care suntem descoperiti?
multumesc anticipat
Vezi falsul in declaratii art. 292 C.pen
....rectific art. 474...sorry
....art. 474 din noul Cod Penal ce va intra in vigoare anul viitor prin iunie (la un an de la publicare), pana atunci art. 292
am trimis cuiva o factura fiscala pe care am fabricat-o eu pe calculator am scanato si trimso pe email unui cetatean strain pentru a justifica cheltuirea unor bani trimisi mie de catre el.intre timp a descoperit ca lam mintit.poate face plangere penala?el fiind cetatean strain?si ce pot pati?multumesc
"poate face plangere penala?el fiind cetatean strain?"

In masura in care apreciati ca puteti face dvs plangere in cazul, ipotetic, in care ati fi victima unei infractiuni savarsite de un cetatean strain, aveti raspunsul la intrebare. Locul savarsirii faptei dvs este in Romania, astfel ca in cazul unei plangeri vi se aplica legea romana. Pentru incadrarea juridica exacta sunt necesare mai multe date.

Alte discuții în legătură

Probleme rutiere, galati iulian67bp iulian67bp Am fost vinovat in producerea unui accident rutier, am avariat o masina parcata, nu au fost victime, doar daune materiale semnificative de ambele parti. ... (vezi toată discuția)
Am o problema grava cineva89 cineva89 daca ma poate ajuta cineva....pentru fals in declaratii care este pedeapsa sau care sunt consecintele? :((.cineva a facut un accident de masina si era in ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan iliescuadrian91 iliescuadrian91 Buna ziua , in urma cu 3 zile am fost depistat de catre organele de politie la volanul masiinii cu o alcolemie de 0.53 alcool pur in aer . Conform legii am ... (vezi toată discuția)