avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul caldura la apartamente debransate din subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul caldura la apartamente debransate din subsol

doresc sa ma ajutati sa gasesc o rezolvare la urmatoarea problema: la asociatia noastra avem pe scara 10 apartamente 5 pe o coloana si 5 pe alta coloana. Una din aceste coloane are toti utilizatorii cu centrale termice si vechea coloana de termoficare (inclusiv pt apa calda) a fost debransata din subsol. Singura parte comuna este un calorifer pe casa scarii (calorifer alimentat de conducta aflata pe cealalta coloana cu celelalte 5 apartamente). In aceasta situatie cum trebuie repartizate calculele ? Eu intelegeam un calcum matematic in urmatorul fel: unitatile care sunt inregistrate la subsol minus unitatile inregistrate din apartamentele de pe coloana activa = unitati comune (care se vor imparti egal la toate cele 10 apartamente) CORECT? va rog mult sa ma lamuriti.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:23, 10 Martie 2011
Apartamentele ramase conectate la sistemul centralizat au repartitoare sau nu?
da . celelalte 5 apartamente de pe cealalta coloana au repartitoare (de fapt 4 au repartitoare si unul are centrala termica).
Va trebui sa faceti inventarul instalatiei comune de incalzire pentru ca numarul de unitati totale (inregistrate de repartitorul din subsol) trebuie sa aiba un coeficient de corectie, la fel ca la toate caloriferele din apartamente (care au un coeficient ce se aplica pentru a se ajunge la numarul de unitati reale).
Nu puteti lua pur si simplu unitatile ca atare si scazute unitatile inregistrate de toate repartitoarele montate pe calorifere.
In cazul acesta luati legatura cu firma care calculeaza caldura sa faceti un inventar al instalatiei de incalzire din condominiu. In urma inventarului ei va vor face calculul pe care il doriti, respectiv cat trebuie sa plateasca pentru caldura la comun apartamentele cu CT.
am facut si inventarul tevilor si dimpotriva au venit cu o valoare mai mare la nota de plata (aproximativ 40 ron/apartament), cu toate ca oamenii care venisera la inventariere vazand situatia din subsol (tevile debransate si conducta principala foarte bine izolata) zisesera ca ca vom plati maxim 4 ron .

Alte discuții în legătură

Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)