avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna seara
Am fost tras pe A2 la km 20 de catre cei la cnadr in jurul orei 23 si am fost cantarit,nu am semnat nimic mi-au zis doar ca imi da amenda 300 mil ca am depasit greutatea cu 4 t si ca o so primesc prin posta,se poate contesta?
Da. puteti sa atacati orice proces verbal in termenul prevazut de lege (care va este comunicat prin acelasi proces verbal) timp ce curge de la data comunicarii actului. Trebuie sa motivati contestatia, aratand punctul dvs de vedere si sa dovediti sustinerile dvs. fata de netemeinicia si nelegalitatea actului intocmit de organul constatator.
amenda...cand va vine acasa...;)
Da, de regula in 15 zile de la data comunicarii (o sa fie mentionat termenul exact in procesul verbal pe care o sa-l primiti prin posta).
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Florentina Ragalie, Consilier juridic
Se poate contesta dar atata timp cat au dovada si nu o puteti sterge din evidenta lor nu vad ce sorti de izbanda o sa aveti. Asa de dragul contestatiei? Nu-i vad rostul.
Faci contestatie si ai sanse de castig.In 15 zile de la primirea pv poti depune contestatie la instanta competenta.Daca au intocmit pv in lipsa au facut sigur greseli in redactare si vei avea motive de a cere anularea!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta auto, informat de ea cand am ajuns la impozit cmanoliu cmanoliu Buna ziua. Doresc, va rog, sfat in problema mea. Am fost azi 01.02.2017 sa platesc impozitul la SPIT C-ta. Am fost informat ca am amenda pt. rovinieta din ... (vezi toată discuția)
Amenda arr ionutneamtu ionutneamtu Cu respect, Am si eu o intrebare. Acum 3 zile am fost oprit cu o autoutilitara de ARR iar la cantar am depasit putin greutatea incarcaturii. Ieri mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Data comunicarii unui proces verbal de contraventie teodora g teodora g buna ziua. am un proces verbal de contraventie din data de 10 aprilie 2012 si afisat in data de 25.04.2012 intocmit de CNADR. As dori sa stiu sa stiu care este ... (vezi toată discuția)