avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 - discriminarea femeilor la iesirea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 - discriminarea femeilor la iesirea la pensie

ma numesc eugenia ,si condamn legea 263 ,care este discriminatorie pt. femei prin adaugarea la anii mai multi la virsta limita de iesire la pensie si la anii de contributi 35 .in romania femeile mai au un servici acasa pt ingrijirea si intretinerea familiei [nu ne permitem bone cu salariu nostru]. ESTE DISCRIMINATORIU si faptul ca pina in decembrie 2010 cei cu gr. 1au beneficiat de conditiile speciale gr .1 iar acum s-au trecut la conditi deosebite si la gr. 2 cei din combinatele chimice [cfs. savinesti ] care nu mai sint la anexa 3 a legi ,fiind vindute patronilor straini italieni sau vindute la fer vechi .#-oX-(
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:08, 16 Martie 2011
ESTE DISCRIMINATORIU si faptul ca pina in decembrie 2010 cei cu gr. 1au beneficiat de conditiile speciale gr .1 iar acum s-au trecut la conditi deosebite si la gr. 2 cei din combinatele chimice [cfs. savinesti ] care nu mai sint la anexa 3 a legi ,fiind vindute

Asta sustin si eu de mai mult timp, raspunsurile oficialilor fiind pe langa intrebare.
Sunt unitati/subunitati siderurgige care imediat dupa 2001 au fost inchise si demolate. Este si normal ca acestea sa nu mai fie nominalizate in anexa 3 ca nu mai exista dar activitatile (poz.23, 24 din anexa 2) au existat pana in 2001.
Nu este discriminare, este furtul pe fata al unor drepturi pe care le aveau salariatii pentru conditiile de munca grele care le-a subrezit sanatate lucrand 20-30 de ani in trei schimburi, inclusiv sambata si duminica. Sindicatele nu reactioneaza, societatea civila nu reactioneaza, pentru acestea cele mai importante categorii sociale sunt bugetarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila echivalarea perioadei lucrate in grupa i de munca cu grupa ii de munca? FRANCU_CONSTANTIN FRANCU_CONSTANTIN Am pus aceasta intrebare/tema ptr ca ma confrunt acum cu aceasta problema care in opinia mea si nu numai(cred ca,n situatia aceasta sunt zeci de ... (vezi toată discuția)
Ref. legea 63/2010 vtoader vtoader Cand vor aparea noile reglementari privind aplicarea calcului pensionari cu grupa 1-a de munca anterior 2001 din legea 63/ 2010,modificata in luna dec 2013 si ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata viorel53 viorel53 La depunerea dosarului de pensionare cu adeverinte de gr.1 si gr.2 pentru activitati inainte de anul 2001 nu s-au luat in considerare anii din gr.1 si din ... (vezi toată discuția)