avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua,
întrebarea mea este următoarea: in baza de calcul pentru indemnizaţia de creştere a copilului intră şi valoarea bonurilor? - sau numai salariile nete realizate?
Mulţumesc anticipat!
O zi plăcută tuturor,
Melania
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 24 August 2011
Buna tuturor, am gasit raspunsul in alta parte si m-am gandit sa scriu si aici poate cineva are nevoie de informatie.
Se iau in calcul si valoare bonurilor incepand cu data de cand sunt impozitate.
Din ordinul MMFPS nr.1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate tichetele de mas venituri din salariu i se iau n considerare la stabilirea cuantumului indemnizaiei pentru creterea copilului?

Solutie:
Potrivit definiiei de la art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificrile i completrile ulterioare, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile n bani i/sau n natur obinute de o persoan fizic ce desfoar o activitate n baza unui contract individual de munc sau a unui statut special prevzut de lege, indiferent de perioada la care se refer, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acord, inclusiv indemnizaiile pentru incapacitate temporar de munc. De asemenea, sunt asimilate salariilor i orice alte sume sau avantaje de natur salarial ori asimilate salariilor n vederea impunerii, n aceast categorie intrnd i tichetele de mas, tichetele de vacan etc.
Avnd n vedere faptul c, potrivit prevederilor art. IV din Ordonana de urgen a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea i completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal i alte msuri financiar-fiscale, aprobat prin Legea nr. 279/2010, cu modificrile ulterioare, au fost abrogate prevederile privind scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii stabilite potrivit art. 8 din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de mas, cu modificrile i completrile ulterioare, ncepnd cu data de 1 iulie 2010 tichetele de mas sunt supuse impozitului pe venit. Avnd n vedere faptul c tichetele de mas sunt asimilate salariilor, iar valoarea acestora este impozabil, vor fi luate n considerare la stabilirea cuantumului indemnizaiei ncepnd cu data de 1 iulie 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de crestere a copilului cris200723 cris200723 Buna ziua. As dori sa stiu daca la calcularea indemnizatiei de crestere copil se iau in considerare si bonurile de masa. Si care este modul exact de calcul al ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului - bonuri de masa popoviciu13 popoviciu13 Buna, la calcularea indemnizatiei pt. cresterea copilului se ia in calcul si valoarea bonurilor de masa? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pytu_elena pytu_elena la calcularea indemnizatiei intra si bonurile de masa? Va multumesc (vezi toată discuția)