avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulamente (R.O.F. si R.I.)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulamente (R.O.F. si R.I.)

la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: neon butterflies , utilizator 13:15, 17 Martie 2011
Codul muncii in art. 257-262 reglementeaza doar existenta Regulamentului Intern.
si atunci de ce unele societati au si acest regulament de organizare si functionare? cine l-ar cere sau la ce il folosesc?
In Regulament de organizare si functionare este descrisa detaliat structura organizatorica a societatii.
R.O.F contine o prezentare a atributiilor posibile pentru diversele compartimente si activitati (managementul societatii, domeniul administrativ, juridic, marketing si relatii publice, productie si servicii, managementul calitatii, achizitii si/sau aprovizionare, depozitare, desfacere, transporturi, resurse umane, financiar-contabil, IT etc.).
1. ROF nu este obligatoriu dar este un instrument util unui angajator cu pretentii si serios. Pe baza lui se poate elabora un Regulament intern complet si corect.

2. ROF este un instrument de organizare folosit pentru descrierea detaliata a structurii organizatorice a unui sistem economico-social, in vederea cunoasterii si analizei sale aprofundate.

3. De regula ROF este structurat in doua subdiviziuni principale:

Partea I cuprinde:
- informatii privind baza legala a constituirii si functionarii sistemului respectiv;
- o succinta prezentare a obiectului de activitate;
- organigrama generala;
- organigrame partiale ale principalelor componente ale organizarii structurale (daca este necesar);
- prezentari detaliate ale principalelor caracteristici organizationale (obiective specifice sau individuale, sarcini, autoritate si responsabilitati ale conducerii colective si individuale).

Partea a II-a cuprinde descrierea in detaliu a compartimentelor si a functiilor incorporate, pentru primele prezentandu-se obiectivele si atributiile acestora. Descrierile organizatorice ale compartimentelor se efectueaza potrivit succesiunii lor in organigrama, acestea grupandu-se pe module corespunzator subordonarii conducerii superioare a sistemului economico-social respectiv.
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rof pt agentie de turism cristea.ruxandta cristea.ruxandta Buna. Cine stie unde pot gasi si eu Rof pentru agentie de turism? un site ceva. va multumesc (vezi toată discuția)
Structura organizatorica si functionala laviniamaria89 laviniamaria89 Buna, am o intrebare in legatura cu prezentarea structurii organizatorice si functionale a unei banci, pentru licenta, ce reprezinta mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)