avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... casa de marcat si intreprinderea individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

casa de marcat si intreprinderea individuala

Sunt administratorul unei intreprinderi individuale:
-este vorba de o florarie intr-un complex comercial
-nu sunt platitor de t.v.a.
-nu tin contabilitate in partida simpla conform " Codul Fiscal/TITLUL III Impozitul pe venit/CAP. II Venituri din activitati independente, art 49 /(8) Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla pentru activitatea respectiva."
-platesc impozit conform nomenclatorului activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit
# Intrebarea este daca imi trebuie casa de marcat si ce evidente contabile trebuie satin?
Cel mai recent răspuns: fia126 , utilizator 20:03, 20 Martie 2011
Sunteti obligat sa utilizati casa de marcat ,conform OUG 28/1999 daca efectuati livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari servicii direct catre populatie .
Multumesc mult pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case de marcat adibocu adibocu cine ma poate lamurii daca instructorii auto PFA CU NORMA DE VENIT trebuie sa foloseasca si case de marcat? ce alte acte trebuie sa intocmeasca(registre ... (vezi toată discuția)
Avantaje de natura fiscala gaina gaina Buna seara Care sunt avantajele de natura fiscala in cazul desfasurarii unei activitati ca pfa? de la plata caror contributii sunt scutite pfa-urile? De ... (vezi toată discuția)
Norma de venit smara_radu smara_radu Buna ziua, La PFA cu urmatoarele CAEN: 6201 - caen principal 6202 Se poate opta la norma pe venit cu caen 6202, desi nu este principal, dar apare in ... (vezi toată discuția)