avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperari creante

Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o banca in valoare de 16000 ron. am platit 2 ani ratele, dupa care nemaiavand posibilitatea achitarii ratelor am fost prelut de o firma de recuperari.In momentul preluarii eu mai aveam de achitat 14500 ron. Firma de recuperare imi cere 22000 ron si anume debitul initial + dobanda legala+penalizari de 3300 ron. Pana in momentul de fata le-am achitat 16800 ron. Mi-au spus ca daca intarzi o zi cu rata pe care o platesc la ei mi se pun penalizari din prima zi de cand ei m-au preluat. ESTE NORMAL? Va multumesc anticipat. P.S: nu am fost chemat la nici o conciliere, niciodata,toate discutiile fiind la telefon.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 23:11, 22 Martie 2011
daca banca a declarat scadent anticipat creditul si a cesionat creanta (formata din rest imprumut + dobanda aferenta+ penalizari pana in momentul cedarii) unei firme, dvs cu aceasta firma nu aveti un contract si nu va pot pretinde decat dobanda legala.
Au dreptul sa va aplice si dobanzi si penalizari, deoarece prin cesiune, cesionarul a a devenit creditorul dv.Presupun ca ati incheiat cu ei un fel de acord in care se specifica faptul ca nerespectarea atrage desfiintarea acordului si plata de catre dv a dobanzilor si penalitatilor.
Eu va indrum sa le solicitati o pasuire.Sunt intelegatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Transfer contract de credit de la banca la recuperatorii de creante monsher monsher Am cautat in forum si nu am gasit ceva similar. Imi cers scuze daca a mai fost postat. Am un contract de credit ptr nevoi personale, fara garantie. Din anumite ... (vezi toată discuția)