avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesionarea creantei bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesionarea creantei bancare

am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 catre o firma de rec. aceasta firma dorea recuperarea debitului total intr-o singura transa.(in somatii se specifica statutul meu de Fost client al bancii).......In data de 20 10 2011 aceata firma de recuperare preda dosarul meu altei firme de rec. creante. PROBLEMA este ce aceste 2 firme sunt mandatate de alta firma de recuperare(firma mama sa spunem)care a dobandit titlul de creditor in urma cesiunii drepturilor contractuale ..... din data de 30 01 2009.aceasta a2a firma dupa somatii si amenintari de la suma de 15000 ron, imi cer macar o plata de 100 ron. SE poate sa fie prescrisa datoria ? prin cei 100 de ron urmaresc o recunoastere a creantei?

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
andresclaudia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:32, 15 Martie 2012
Daca la momentul cesionarii din 30.01.2009,contractul de credit a fost declarat reziliat, intreaga suma a devenit scadenta la acea data. Cum creantele se prescriu in termen de 3 ani, la acest moment debitul este prescris.
In cazul in care nu doriti sa achitati, firma de recuperari nu mai are posibilitatea legala sa va oblige la restituirea debitului.
Datoria nu s-a prescris, insa incearca sa recupereze incetul cu incetul. e posibil sa va puna sa semnati un angajament de plata, prin care va angajati ca platiti periodic cate 100 lei.
Oricum nu scapati atat de usor de acel credit. Vi se va popri salariul sau se va declansa procedura de executare silita.
nu stiu daca a fost reziliat. cert este ca dansii imi cer ba suma totala a creditului ba macar 100 ron. Creditul este pe 10 ani (a fost). in notificare scrie; citez(aveti un debit restant (toata suma creditului cu dobanda) ce face obiectul contractului incheiat intre Dvs in calitate de imprumutat si ... ....S.A [firma de rec. creante}. Eu am facut contract cu banca nu cu firma de recup.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
andresclaudia, utilizator
La momentul cesionarii catre prima firma de recuperari, creditul a fost declarat scadent pentru neplata.
Daca in acest timp nu s-a facut nici un act de executare silita, si v-au fost transmise doar notificari de catre firmele de recuperari, cursul prescriptiei nu a fost intrerupt. Sa nu semnati un angajament de plata sau orice alt inscris referitor la creanta.
Creanta s-a prescris la data de 30.01.2012.

sa inteleg ca;Atunci cand un credit bancar este declarat scadent anticipat si cesionat unei firme de recuperare ,pt.,acel credit dispare notiunea de curgere a ratelor (10 ani de rate).? prescrierea incepe in momentul cand a fost declarat scadent sau vandut ?

Alte discuții în legătură

Recuperari creante yda57 yda57 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o ... (vezi toată discuția)
Cerere biroul de credite ContSters215676 ContSters215676 Buna seara Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)