avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DEVIZ DE REPARATII IN REGIE PROPRIE INTOCMIT PENTRU ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DEVIZ DE REPARATII IN REGIE PROPRIE INTOCMIT PENTRU FIRMA DE ASIGURARI

Buna dimineata. In luna iulie anul trecut, o cladire a firmei la care lucrez a fost inundata, fiind necesare interventii atat la utilajele care se aflau in cladire cat si la cladire. Pentru a fi despagubiti de firma de asigurari ni se cere un deviz de lucrari, sa includa toate reparatiile care s-au facut. Toate reparatiile s-au efectuat in regie proprie. Imi poate arata cineva un model de deviz, oricat de complex(sau oricat de "subtire")? nu stiu de unde sa incep, si poate m-ar ajuta daca as vedea pe hartie cateva elemente pe care ar trebui sa le cuprinda. multumesc
Cel mai recent răspuns: Acilegna , utilizator 23:05, 24 Martie 2011
Va furnizez informatii cheie asupra ceea ce ar trebui sa contina un deviz de lucrari.

SC .....X....... SRL
Obiectivul: ......Str., nr.,sector
Lucrari: Reparatii imobil, corp ...x...

DEVIZ DE LUCRARI

Nr. crt. / Denumire activitate / UM / Cant. / PU (mat. man. transp) / Specificatia de calcul (valoare) /Total
Explicatii:
Denumire act. = operatiile efectuate (ex. evacuare apa, curatare suprafata afectata, demontat / montat parchet)
UM = mp., ml., mc, buc., etc.
Cant. = ex. 15 (in functie de suprafata)
PU: la mat. - vom avea costul materialului folosit, la manopera - se calculeaza in functie de orele necesare prestarii activitatii cat si de complexitatea acestora, la transport - se imparte in mod egal la toate operatiile, costul transportului cu materialele. NB. se folosesc preturile fara TVA.
Specificatia de calcul = valoarea rezultata din cant. x PU (ex. mp. 15 x 35 lei reprezentand val. mat. = 525 lei, la fel si cu manopera (ex. mp. 15 x 20 lei, mare atentie la costul manoperei), idem transport.
Total = adunarea celor 3 (mat. man. transp)
(la final spre ex. vom avea 5 operatiuni ca nr. si 5 valori rezultate).
Cheltuieli directe: se aduna cele 5 valori rezultate.
Total deviz (fara TVA): idem ch. dir.
TVA 24%: val. TVA
Total general deviz (inclus TVA): val. deviz + TVA
Prestator,
SC....X....SRL
(semn./stampila)

NB. Faptul ca reparatiile s-au facut in regie proprie nu inseamna ca nu beneficiati de, despagubiri (in functie si de conditiile contractuale incheiate cu societatea de asig.) dar in acelasi timp nici societatea de asigurari nu o sa va creada pe cuvant, drept pentru care sa pregatiti facturile de materiale achizitionate cat si factura aferenta transportului acestora.

Daca mai aveti intrebari le astept cu placere.
Succes!

Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
Acilegna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz- produse finite miraj miraj buna seara! am preluat un SRL cu domeniul de activitate de confectionarea de garduri si porti din fier forjat. rog foarte mult cine lucreaza in acest ... (vezi toată discuția)
Tva la investitie in curs velia velia Buna ziua! In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca ... (vezi toată discuția)
Monografie service auto animis animis Buna ziua, doresc sa ma ajutati daca se poate, in lamurirea urmatorului aspect. Un service auto (care nu efectueaza comert cu amanuntul ci efectueaza ... (vezi toată discuția)