avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plingera pentru tulburarea de posesia si locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plingera pentru tulburarea de posesia si locuinta

BUNA, V-AM DERANJAT IN CONTINUAREA CU APARTAMENTUL MEU!
ACUM PROBLEMA ESTE ASTO:
AM DEPUS PLINGEREA IMPOTRIVA LOCUIESTE IN FORMA NELEGALA IN APARTAMENTUL MEU.
ASTI, SPUNE CA ME VA DA CHEIA DE 20 DE ZILE. O DATA CU O SCUZA, O DATA CU ALTA, AMANA IN CONTINUARE.
POLITIA SPUNE CA, DAC M-A DA CHEIA, PENTRU IEI NU ESTE TULBURAREA, SI NU VREA SA VINA CU MINE DUPA CHEIEA, SPUNE CA NU ESTE DATORIA DE POLITIA.
AM MARTORI ACUM CA M-AM DUS ACOLO SI NU M-A DA CHEIA SI NU SA MUTA.
CUM POT SA INCHID PROBLEMA??
MERCI
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 01:07, 25 Martie 2011
Daca detineti documente care sa ateste ca aveti calitatea de proprietar/
coproprietar,dar ,locatarul care utilizeaza efectiv spatiul nu va permite accesul,staruiti la politie sa dispuna masurile legale,astfel incat sa puteti beneficia si dvs de apartamentul dvs
daca nu aveti o hotarare de evacuare, politia nu se baga. dupa ce o veti avea, o legalizati si adresati-va unui executor judecatoresc. el se va ocupa de evacuare.
Dumneavoastra ati cumparat apartamentul si vanzatori nu elibereaza apartamentul? Sau e vorba de un contract de inchiriere? Sau ei stau pur si simplu in apartamentul dumneavoastra fara niciun drept?

Daca sunteti proprietar, dreptul de proprietate nu poate fi apărat decât pe calea acţiunii în revendicare, nicidecum pe calea acţiunii în evacuare.Insa daca ati incheiat un contract de vanzare-cumparare, aveti la indemana actiunea prin care solicitati executarea contractului : predarea bunului !
Din contra, daca e vorba de un contract de inchiriere actiunea in evacuare este cea la indemana.

Mergeti la vanzatori si spuneti-le ca ii dati in judecata daca nu va vor preda cheile si nu vor elibera casa. Daca refuza, mergeti la un avocat ! Veti putea solicita si despagubiri pentru lipsa de folosinta a bunului !
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este o termen pentru cercetarea de la o plingerea penala? Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Buna, Am depus o plingerea penala la Parchetul din Arad in data 20 mai 1011, pentru ce me se a furat (golit) tot din apartamentul. In octombrie inca nu ... (vezi toată discuția)
Locuinta in apartament in coproprietate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Am 50% din proprietate din o apartament (prin hotarirea judecatoresta, confirmata ed irevocabile), de la care am fost inchis afara de 15 lune de fosta ... (vezi toată discuția)
Locuinta in apartament in devalmasie Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Cer scuze dac sriu ceva gresit, sunt italian. Am cumparat o apartament impreuna cu fosta concubina mea, si am trecut pe numele ei. Dupa ceva ani de zile, ea ... (vezi toată discuția)