avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta in apartament in devalmasie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta in apartament in devalmasie

Cer scuze dac sriu ceva gresit, sunt italian.
Am cumparat o apartament impreuna cu fosta concubina mea, si am trecut pe numele ei.
Dupa ceva ani de zile, ea a schimpat usa de acces si nu mai m-a dat acces.
Am dat in judecata si judecator m-a dat proprietate 50% din apartament respectiv, cu sentinta definitiva si irevocabila.
Am cerut o hotarirea presidentiala sa am acces la apartament si m-a fost refusata.
Cum trebuie sa procedes sa intro in apartament, unde am si sediu firma si toate
bunurile inauntru sunt ale mele?? cum se procedease??? merci!!
Cel mai recent răspuns: Giuliano Piccoli , utilizator 15:24, 2 Martie 2011
varianta mai dificala ce necesita timp ar fi sa mergeti la politie sa o reclamati pentru " tulburarea folosintei locuintei" si politistul ii va explica faptul ca trebuie sa va dea o cheie. daca refuza va fi cercetata penal dar asta dureaza ceva timp. in plus in acelasi timp puteti depune actiune in instanta de "reintegrare in locuinta" dar nu prea e cazul intrucat dansa v-a dat practic afara. asa ca mergeti la politie si apoi la un executor judecatoresc. acesta va va insoti la domiciliu, din nou in prezenta politiei, va schimba yala la usa si va da fiecaruia o cheie. cheltuielile le veti recupera de la concubina. succes
buna ziua>dvs nu aveti acel apartament in devalmasie cu fosta concubina(in devalmasie exista bunuri doar pentru soti,in perioada casatoriei).In momentul de fata, dat fiind faptul ca aveti o sentinta definitiva si irevocabila prin care am inteles ca detineti 1/2 din apartament-acest lucru presupune ca dvs impreuna cu ex concubina detineti apartamentul in coproprietate.
Puteti sa va adresati sectiei de politie aferenta imobilului si sa solicitati sa intervina pentrua putea patrunde in proprietatea dvs.
Puteti de asemena sa promovati o actiune de iesire din indiviziune-in acest fel, prin instanta veti obtine si dreptul de a avea acces in locuinta nelimitat.
cer scuze inca o data!
De ce hotarirea presidentiala a fost refuzata?? nu am drept sa intru?
Merci
poate reintegrarea in locuinta pe calea ordonantei v-a fost respinsa, daca nu ati dovedit starea de urgenta
Multumesc de raspuns, dar, sunt in chiria de 15 lune, de cand ea a schimbat cheia, si acolo am toate bunurile, (tot mobila din acolo sunt le mele, am scule de birou, am hainele, tot) cum dovedesc urgenta?? sunt afara de 15 lune, calea exacta este numa politie atunc? sau trebuie sa aduco alte probele??
Merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in procedura penale?? Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli IN AUGUST 2009 M-A SA INTIMPLAT CEVA PROBLEMELE TOATE IMPREUNA: - PROPRIETARIU CLADIRE UNDE AVEO O RESTORANT IN CHIRIA, SA DUS ACOLO (LA RESTORANT) IN ... (vezi toată discuția)
Locuinta in apartament in coproprietate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Am 50% din proprietate din o apartament (prin hotarirea judecatoresta, confirmata ed irevocabile), de la care am fost inchis afara de 15 lune de fosta ... (vezi toată discuția)
Cheltuiele de bloc neplatite si mobila ecc. furate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli BUNA ZIUA, AM DIVENIT PROPRIETAR CU COTA 1/2 DE UN APARTAMENT, PRIN SINTINTA DE TRIBUNAL ARAD IN OCTOMBRIE 2010. IN APARTAMENT ERAU CA CHIRIASI (CU CONTRACT ... (vezi toată discuția)