avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxa de liniste
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxa de liniste

Buna seara!
La inceputul anului 2009 am deschis o firma cu profil casa de amanet.Sediul firmei l-am declarat la domiciliul meu unde locuiesc impreuna cu sotul si copilul meu, urmand sa-mi deschid punct de lucru.Am depus declaratia pentru sediul firmei la sugestia unei angajate SPIT, cu toate ca i-am explicat ca nu am punct de lucru si nu desfasor activitate.Am platit si prima rata a taxei care in cazul caselor de amanet este destul de piperata, respectiv 550lei.Ulterior am renuntat a ideea de a-mi deschide punct de lucru iar in martie 2009 am suspendat activitatea.La inceputul anului am primit instiintare ca am datorii care constau in resul de plata al taxei pe 2009 si pe anul 2010.Avand in vedere ca sunt amenintata cu executarea silita, ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikap , utilizator 08:53, 30 Martie 2011
Fiti mai explicita despre ce taxa este vorba in cazul caselor de amanet? Nu cumva va referiti la asa zisul impozit forfetar, care se platea indiferent de activitate sau nu?
Aveti dreptate,este vorba de taxa de liniste instituita in Constanta de Consiliul Local.Aberatia aceasta a fost introdusa la inceputul anului 2009.Cu toate ca nicaieri in Hotarare nu se specifica daca si sediile firmelor trebuie sa declare spatiul, am facut-o la sugestia angajatei SPIT dar am mentionat ca nu mi-am inceput activitatea, care de altfel n-a mai inceput niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanet la domicliu ! sediu social sau punct de lucru ? dolnet dolnet Buna seara , citind legea astas http://juristul.eu/fara-punct-de-lucru-autorizarea-activitatilor-la-terti/ m-am gandit ca am o sansa Am o problema ... (vezi toată discuția)
Inregistrare firma - problema sediu ciobitud ciobitud Buna ziua tuturor! Am si eu o mica problema legata de deschiderea unei firme, poate imi puteti da un sfat. Caut de ceva timp un sediu pentru aceasta firma ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru:ce este si la ce ne ajuta? nbck nbck Buna ziua, Sunt un tanar intreprinzator, absolvent de facultate care nu stie cand suntem obligati sa deschidem si la ce ne ajuta un punct de lucru. Am o ... (vezi toată discuția)