avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PUNCTUL DE LUCRU:CE ESTE SI LA CE NE AJUTA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PUNCTUL DE LUCRU:CE ESTE SI LA CE NE AJUTA?

Buna ziua,

Sunt un tanar intreprinzator, absolvent de facultate care nu stie cand suntem obligati sa deschidem si la ce ne ajuta un punct de lucru.

Am o firma care se ocupa cu prestari de servicii mai exact face instalatii electrice de joasa tensiune la imobile, cod CAEN 4531.Sediul social al firmei este in Galati unde am angajati 2 electricieni si 1 contabila.Doresc sa imi extind activitatea in Bucuresti si sa-mi angajez 4-10 electricieni cu domiciliul in Bucuresti, care sa presteze servicii in aceasta zona.

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:

1. Pentru a angaja oameni care sunt domiciliati in Bucuresti si care sa presteze servicii in Bucuresti sunt obligat sa deschid punct de lucru?Nu voi desfasura activitati la punctul de lucru.Cel mult va fi folosit ca birou.

2. La ce ITM se inregistreaza contractele de munca?Cu ce ITM se colaboreaza?

3. Contabilitatea poate fi tinuta centralizat la Galati?Se tine contabilitate separata pentru punctul de lucru? Impozitul pe profit si celelalte taxe se platesc la Galati sau la Bucuresti?

4. La sediul social am declarat ca nu desfasor activitati.Trebuie sa depun o declaratie la onrc din care sa reiasa ca desfasor activitati la sediul clientului?

5. La ce ma va ajuta pe viitor un punct de lucru?Ce facilitati imi ofera?

6. Se percep taxe locala pentru punctele de lucru.Spatiul as vrea sa-l inchiriez.

Va rog sa-mi dati cat mai multe detalii pentru a ma ajuta sa inteleg importanta unui punct de lucru.

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:38, 27 Februarie 2007
Se va lucra cu ITM de la sediul social, adica Galati.
Trebuie sa declari ca desfasori activitatea la terti si in aceasta situatie nu va trebui neaparat sa deschizi punct de lucru. Totusi daca ai nevoie sa directionezi o echipa in Bucuresti, e bine sa deschizi un punct de lucru. Taxe locale vei plati numai daca asa se va stipula in contractul de inchiriere ( adica le plateste chiriasul). Daca cladirea va fi cumparata pe firma vei plati taxe locale in calitate de proprietar. Contabilitatea se va tine primar la punctul de lucru, urmand ca centralizarea sa se faca la sediul social.
Declaratiile contabile se depun la sediul social ( CAS, ITM, Somaj, Declaratia 100 si 300,) iar la punctul de lucru se depun decaratia de FNUASS si declaratia 100 doar cu impozitul pe salarii. si declaratia la taxe locale pentru auto si sigla firmei.
Daca nu ai de gand sa faci birou, depozit sau altceva in Buc. nu e nevoie sa-ti deschizi punct de lucru.
Toate actele privind contabilitatea, salariati ....... se tin la sediul firmei;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu sau punct de lucru adrian_xro adrian_xro Am o nelamurire in legatura cu sediul si punctul de lucru al unei societati 1)daca fac maine acte pt SRL si trec un apartament ca sediu ce pot sa fac ceva in ... (vezi toată discuția)
Declarare activitati DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua tuturor celor care au bunavointa sau curiozitatea de a-mi citi topicul, Ceea ce doresc sa intreb este urmatorul lucru: cand pe obiectul de ... (vezi toată discuția)
Activitatea pe asociatie familiala mihaita972 mihaita972 pot sa infiintez o asociatie familiala fara sa am un punct de lucru ? nu am gasit un spatiu de inchiriat unde sa-mi desfasor activitatea deocamdata. platesc ... (vezi toată discuția)